Acne litteken behandeling

Vanaf € 79

Of bel onze kliniek in Rotterdam

Zeer korte wachttijden
Persoonlijke aandacht
Natuurlijk resultaat

Wat is een acne litteken behandeling?

Acne is een vervelend huidaandoening waar je ontsierende littekens aan kunt overhouden. Een acne litteken behandeling maakt deze littekens soepeler en minder zichtbaar. Door gerichte behandeling verbetert de huidconditie en wordt de huid aanzienlijk gladder en stralender. Bij Kliniek Dokter Robert zijn er diverse acne litteken behandelingen mogelijk, afgestemd op de diepte van de acne littekens.

Hoe ziet een acne litteken eruit?

Acne littekens zien er niet altijd hetzelfde uit. Waar de ene persoon last krijgt van putjes en deuken in de huid, ervaart een ander gaatjes of juist donkere vlekken. Ook de diepte en de kleur van acne littekens verschilt per persoon. Grofweg kun je acne littekens onderverdelen in 3 groepen: atrofische littekens, hypertrofische littekens en keloïdale littekens.

Atrofische acne littekens

 • Liggen diep in de huid
 • Vaak omschreven als ‘putjes’ of ‘deuken’
 • De huid is dunner dan de omliggende huid en kan er doorschijnend uitzien
 • Ongeveer 80% van de acne littekens is een atrofisch litteken

Hypertrofische acne littekens

 • Verheven littekens
 • Littekenweefsel ligt als het ware bovenop de huid
 • Littekenweefsel vormt zich op plek oorspronkelijke ontsteking of huidbeschadiging
 • Hypertrofische littekens komen vaker voor bij een donkerder huidtype

Keloïdale acne littekens

 • Verdikte littekens
 • Litteken kleurt vaak eerst rood/donker, wordt daarna lichter
 • Keloïdale littekens zien er ook vaak glad en glanzend uit
 • Keloïdale littekens komen vaker voor bij een donkerder huidtype

Hoe ontstaan acne littekens?

Acne littekens komen voor bij ongeveer 30% van alle mensen die acne hebben (gehad). Ernstige acne en erfelijke aanleg vergroten de kans op het krijgen van acne littekens. De littekens ontstaan als gevolg van ontstekingen die de lederhuid beschadigen. Om de huid te herstellen, maakt het lichaam extra bindweefsel aan. Dit bindweefsel wijkt qua structuur en/of kleur vaak af van de ‘normale huid’.

Wanneer kun je een acne litteken laten behandelen?

 • Als je ook zonder make-up of camouflage van littekens zelfverzekerd wilt kunnen stralen
 • Hoe sneller je acne littekens laat behandelen, hoe beter het te verwachten resultaat
 • Wanneer acne littekens pijnlijk, verhard, verdikt of verkleefd zijn, is een huidanalyse door de huidtherapeute aan te raden

 

GRATIS CONSULT

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw huid in perfecte conditie te brengen en houden.

Voor welke acne litteken behandelingen kun je bij Kliniek Dokter Robert terecht?

Kliniek Dokter Robert biedt diverse cosmetische acne litteken behandelingen aan. tijdens een gratis en vrijblijvend eerste consult bespreekt de huidtherapeute de mogelijkheden en wordt er een gratis huidanalyse gedaan. Op basis van jouw klachten en wensen bepaalt de huidtherapeute welke acne litteken behandeling het meest geschikt is voor jou. Een combinatie van behandelingen is mogelijk.

Chemische peelings

Acne littekens kunnen zeer goed behandeld worden met een chemische peeling. Doordat de gebruikte zuren tot in de diepere huidlagen doordringen, wordt celvernieuwing gestimuleerd en vermindert de zichtbaarheid van de littekens. Bij acne littekens wordt meestal gekozen voor de Dermaceutic Cosmo peel met TCA of de Dermaceutic Cosmo peel forte met 20% TCA, 10% fenol en 10% glycolzuur.

Microneedling

Microneedling is een zeer effectieve en veilige behandelmethode bij acne littekens. Tijdens de behandeling wordt de SkinPen over het litteken en de direct omliggende huid geroteerd. De SkinPen prikt met ultra dunne, steriele naalden gaatjes in de huid. Door natuurlijke huidvernieuwing en de aanmaak van collageen en elastine, worden acne littekens soepeler, gladder en minder zichtbaar.

Laserbehandeling

Atrofische acne littekens - die eruit zien als putjes of deukjes - en acne littekens waarbij er sprake is van een donkere verkleuring zijn goed te behandelen met lasertherapie. Door een laserbehandeling wordt de huid gestimuleerd om collageen en huidcellen aan te maken. Putjes en deukjes worden opgevuld met gezond, nieuw weefsel. Donkere verkleuringen worden lichter door de afbraak van pigment.

Fillers

Oppervlakkige acne littekens kunnen worden behandeld met Belotero, een zeer bekende en uiterst veilige hyaluronzuur filler. Hyaluronzuur is een natuurlijke, lichaamseigen stof die na circa 9 tot 12 maanden weer door het lichaam wordt afgebroken. Filler behandelingen worden uitgevoerd door cosmetisch arts Dokter Robert.

Manuele dieptereiniging

Heb je naast acne littekens nog last van actieve acne, dan is een manuele dieptereiniging een geschikte behandeling. Tijdens een manuele dieptereiniging behandelt huidtherapeute Dena eerst de actieve ontstekingen, zodat de huid tot rust kan komen. Ook dode en beschadigde huidcellen worden verwijderd. Ter bevordering van het natuurlijk herstel kan een verzorgend masker worden aangebracht.

Voor, tijdens en na de acne litteken behandeling

Voor de behandeling

 • Tijdens een voorbereidend consult stelt huidtherapeute Dena een persoonlijk behandelplan op, waarmee het beste resultaat kan worden behaald.
 • In de 4 weken voorafgaand aan de acne litteken behandeling mag het te behandelen gebied niet worden blootgesteld aan zonlicht, de zonnebank of gebruik van zelfbruiner.
 • Op de dag van de acne litteken behandeling is het niet toegestaan om serums, crèmes, make-up of andere producten aan te brengen op het te behandelen gebied.

Tijdens de behandeling

 • Een acne litteken behandeling duurt circa 30 tot 60 minuten.
 • De behandelingen worden doorgaans niet als pijnlijk ervaren. Wel kan de huid gevoelig aanvoelen.

Na de behandeling

 • In de eerste 48 uur kunnen zich op de behandelde huid kleine korstjes vormen.
 • Ook roodheid en lichte zwelling zijn normale reacties op een acne litteken behandeling.
 • De huidtherapeute geeft persoonlijk advies mee voor de juiste thuisverzorging. Daarnaast adviseert Kliniek Dokter Robert om de huid iedere dag te beschermen met een zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger.

Welk resultaat levert een acne litteken behandeling op?

Na een acne litteken behandeling zal de huid op natuurlijke wijze herstellen en vernieuwen. Acne littekens worden hierdoor minder zichtbaar. Ook klachten als jeuk, pijn en een trekkend gevoel als gevolg van acne littekens verdwijnen. Acne litteken behandelingen stimuleren daarnaast de aanmaak van collageen en elastine, die bijdragen aan een stralende huid en een egale teint.

Hoeveel kost een teleangiëctasieën behandeling?

Acne litteken behandeling Losse behandeling Behandelkuur

Chemische peeling

€ 100 - 495

niet in kuurverband mogelijk

Microneedling

€ 195

€ 465 - € 900 (3-6 behandelingen)

Laserbehandeling (IPL)

€ 79 - € 199

€ 195 - € 520 (3 behandelingen)

Wordt een acne litteken behandeling vergoed door de zorgverzekering?

In veel gevallen wordt een acne litteken behandeling vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Controleer voorafgaand aan de behandeling of jouw zorgverzekeraar extra voorwaarden stelt aan de vergoeding, zoals een medische noodzaak of zwaarwegende cosmetische klachten.

GRATIS CONSULT

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw huid in perfecte conditie te brengen en houden.

Na hoeveel acne litteken behandelingen wordt het gewenste resultaat bereikt?

Om het gewenste resultaat te bereiken, zijn doorgaans 3 tot 6 acne litteken behandelingen nodig. Het exacte behandelingen wordt bepaald op basis van de klachten en jouw wensen. Het is belangrijk dat behandelingen niet te kort op elkaar plaatsvinden. De huid heeft immers voldoende tijd nodig om te herstellen. Afhankelijk van de behandelmethode zul je na 3 à 4 weken duidelijke verbetering opmerken.

GRATIS CONSULT

Zeer korte wachttijden
Persoonlijke aandacht
Natuurlijk resultaat

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw huid in perfecte conditie te brengen en houden.

Of bel onze kliniek in Rotterdam