BELKYRA / KYBELLA

Vanaf € 1200

MET BELKYRA KUN JE IETS DOEN AAN DIE STORENDE ONDERKIN MET BLIJVEND RESULTAAT

Of bel onze kliniek in Rotterdam

Zeer korte wachttijden
Persoonlijke aandacht
Natuurlijk resultaat

Onderkin aanpakken zonder chirurgie of liposuctie

Kybella is de eerste niet-chirurgische behandelmethode voor overtollig submentaal vet (onderkin) die goedgekeurd is door de FDA. Voor de komst van Kybella was het in Nederland enkel mogelijk om overtollig vet onder de kin aan te pakken met een chirurgische ingreep of liposuctie. Bij een Kybella-behandeling wordt gewerkt met injectables, net als bij bijvoorbeeld botox of fillers. Het werkzame bestanddeel deoxycholinezuur wordt in het vetweefsel van de onderkin geïnjecteerd. Het zuur zorgt ervoor dat plaatselijk vet in de onderkin wordt afgebroken en dat de vetcellen geen nieuw vet meer kunnen opnemen.

Kybella of Belkyra: hoe zit het precies?

Wie een beetje rondstruint op het internet, merkt al snel dat er twee verschillende namen zijn voor onderkinbehandeling met deoxycholinezuur. Zeker met een relatief nieuwe behandeling kan dit voor verwarring zorgen. Daarom scheppen wij bij Kliniek Dokter Robert graag duidelijk in deze kwestie. Kybella en Belkyra zijn exact dezelfde producten met dezelfde werkzame stof (‘deoxycholic acid’) en dezelfde toepassing (injectables). Het enige verschil is dat het product in de VS onder de merknaam Kybella op de markt is gebracht en in Nederland onder de merknaam Belkyra.

Permanent resultaat met Kybella

Het effect van Kybella is blijvend, in tegenstelling tot vele andere injectable-behandelingen zoals botox of fillers (max. 6-12 maanden zichtbaar resultaat). Permanent resultaat was voor de komst van Kybella uitsluitend mogelijk met een chirurgische ingreep. Kybella is dus een unieke stap vooruit, waarmee het mogelijk is om op een relatief veilige en simpele manier het probleem van de onderkin aan te pakken. Voor optimaal blijvend resultaat moet het volledige behandeltraject met Kybella worden voltooid. Het aantal behandelingen verschilt per persoon en wordt altijd in overleg met Dokter Robert in een persoonlijk consult bepaald. Daarnaast is het zo dat je eigen levensstijl ook een rol speelt, voeding kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat er nieuwe vetcellen worden aangemaakt. De vetcellen die door de Kybella behandeling zijn verwijderd zullen echter nooit meer terug komen!

Voor wie is een Kybella-behandeling geschikt?

Een behandeling met Kybella in Kliniek Dokter Robert gaat altijd in goed overleg. Wij vinden het belangrijk dat je precies weet wat de behandeling inhoudt, wat de risico’s zijn en wat je mag verwachten als resultaat. Een goede voorlichting begint in onze kliniek daarom altijd met een eerlijk advies over de juiste behandeling.

Is Kybella geschikt voor vrouwen en mannen?

Een behandeling met Kybella is geschikt voor iedereen die van een onderkin (‘dubbele kin’) af wil. Dat is goed nieuws, want uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 67% van de mensen zich stoort aan de ‘volheid’ van hun onderkin. Een onderkin bestaat voor een groot deel uit vetweefsel en ontstaat onder meer door genetische aanleg, gewichtstoename of veroudering van de huid. Helaas laat een onderkin je er vaak ouder en voller uitzien dan je in werkelijkheid bent. Kybella is dan ook een onderkinbehandeling waar veel vrouwen (en mannen!) blij mee zijn.

LET OP: Een behandeling met Kybella is vooralsnog alleen bedoeld om vet in de kin te doen verminderen. In Kliniek Dokter Robert is het dan ook niet mogelijk om dit middel toe te passen als behandeling tegen overtollig vet op andere plaatsen van het lichaam (o.a. dijen, buik).

Indicaties voor een behandeling met Kybella

  • Onderkin (‘dubbele kin’)
  • Kaaklijn indirect verstrakken (vaak combineren we de Belkyra behandeling dan met Ultherapy of een Filler behandeling)

Wanneer is een Kabella-behandeling niet mogelijk?

Voor 95% van de volwassenen met een onderkin is een Kybella-behandeling geen probleem. In een enkel geval adviseren we toch een andere behandeling, omdat die naar onze verwachting beter resultaat oplevert in jouw specifieke situatie. De redenen hiervoor lopen uiteen van medische indicaties tot bijvoorbeeld een te erg verslapte huid (gebrek aan vetweefsel, last van overtollige huid). Alternatieven zijn o.a. een chirurgische halslift in combinatie met liposuctie of een non-invasieve behandeling zoals Ultherapy (eventueel in combinatie met Kybella).

Wat kost een behandeling met Kybella?

De eerste Kybella behandeling kost €1200, elke opvolgende behandeling kost €800. Wat de exacte kosten per behandeling zijn, staat los van het aantal injecties dat zal worden gezet door Dokter Robert, zo is er altijd transparantie wat betreft de prijs. Gemiddeld worden per behandeling met Kybella zo’n 15-20 kleine injecties gezet. Tijdens een persoonlijk consult voorafgaand aan de behandeling, zal Dokter Robert de behandeling precies afstemmen op jouw wensen en jouw situatie.

Aantal gemiddeld benodigde behandelingen
(min. 2 maanden rust tussen sessies)

3 sessies
(gemiddeld)

Totale kosten

€2800

De prijs van de eerste behandeling is altijd €1200. Wanneer er vervolgbehandelingen nodig / gewenst zijn dan worden de kosten van die behandelingen goedkoper. Elke opeenvolgende behandeling kost €800. Zo komt het totaalbedrag op na 3 behandelingen op €2800 uit.

GRATIS CONSULT

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw uiterlijk die natuurlijke verjonging en verfrissing te geven.

Voor, tijdens en na de behandeling met Kybella

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom geven we jou bij Kliniek Dokter Robert uitgebreid advies over de voorbereiding op een behandeling met Kybella. Ook vertellen we je altijd stap voor stap wat er tijdens de behandeling zal gaan gebeuren. Zo weet je precies wat je te wachten staat en ga je met een gerust gevoel de behandeling tegemoet. Ook na de behandeling staan we voor je klaar met handige tips en adviezen voor optimaal herstel.

Voorbereiding op een onderkinbehandeling (Kybella)

3 dagen voor de behandeling: start eventueel met Arnica-tabletten (te koop bij de drogist) om het ontstaan van blauwe plekken na de behandeling te minimaliseren

1 week voor de behandeling: beperk het gebruik van alcohol.Overleg bij gebruik van bloedverdunners met de behandelend arts. Gebruik de avond voor en op de dag van de Kybella-behandeling geen bodylotion of crème op het te behandelen gebied. Voor de ingreep hoef je niet nuchter te zijn: eet en drink zoals je gewend bent

Tijdens de behandeling (circa 20 minuten)

Dokter Robert maakt de huid schoon en steriel met alcohol

De cosmetisch arts tekent zorgvuldig de plekken waarop de injecties worden toegediend af, De werkzame stof deoxycholinezuur worden in het vetweefsel geïnjecteerd met hele kleine prikjes

Voor optimaal, permanent resultaat zijn 2 tot 3 behandelingen nodig met gemiddeld twee maanden rust ertussen voor natuurlijk herstel van het behandelde gebied

Na de behandeling (resultaten, nazorg en bijwerkingen)

Tijdens en na de behandeling zal er een brandend gevoel ontstaan, dit is na ongeveer 45 minuten volledig verdwenen. Direct na het injecteren plaatsen we ice-packs gedurende 15 minuten om het brandende gevoel zo veel mogelijk te koelen en onderdrukken. Het geïnjecteerde deoxycholinezuur maakt de vetcellen in de onderkin kapot. De kapotte vetcellen zullen op natuurlijke wijze het lichaam verlaten

Het effect van Kybella wordt zichtbaar: het volume van de onderkin neemt af, de huid zal verstrakken en de kaaklijn oogt meer gestroomlijnd. Het kan tot 3 maanden duren voor het uiteindelijke resultaat zichtbaar is.

Nazorg: Draag de eerste 24 uur geen make-up en gebruik geen crème of bodylotion om het risico op infectie zo klein mogelijk te maken. Dagelijkse activiteiten kunnen direct worden hervat na de behandeling. Tot twee weken na de behandeling kun je beter niet sporten, wacht tot de zwelling afneemt. Breng geen bezoek aan de sauna of zonnebank tot twee weken na de behandeling

Bijwerkingen: Door de injecties kan lokale roodheid en jeuk optredens, tot een aantal weken na de behandeling kunnen er klachten zijn van gevoeligheidheid of juist een wat verdoofd gevoel. Dit zal vanzelf wegtrekken / herstellen. Ook blauwe plekken en zwelling zijn veelvoorkomende bijwerkingen. Gebruik geen NSAID’s (ibuprofen, diclofenac, naproxen). Bij ongemak of pijn adviseren we om elke 6 uur 1000 mg paracetamol te nemen (indien nodig). Zwelling, roodheid en blauwe plekken verdwijnen na 7-14 dagen

→ Neem bij complicaties of ernstige bijwerkingen altijd direct contact op met Kliniek Dokter Robert!

Onze belkyra kliniek in Rotterdam centrum

Bij Kliniek Dokter Robert staan de wensen van de cliënt en de medische veiligheid voorop. Je bent bij onze belkyra kliniek in Rotterdam centrum dan ook van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend consult. Dokter Robert luistert naar jouw verhaal en geeft een professioneel en eerlijk advies. Zo vinden we samen een passende oplossing voor jouw klachten, met natuurlijk resultaat!

Elke behandeling in onze belkyra kliniek in Rotterdam centrum start met een persoonlijk behandelplan. Dankzij onze zeer korte wachttijden kun je voor de eerste afspraak altijd op korte termijn terecht. Tijdens de behandeling garanderen wij een veilige en vertrouwde omgeving, met de persoonlijke aandacht die jij verdient. Ook na de behandeling staat Dokter Robert voor jou klaar met kwalitatieve nazorg. Voor, tijdens en na de behandeling kun je onze belkyra kliniek in Rotterdam centrum altijd bereiken bij vragen en/of twijfels.

Nieuw in Nederland, geroemd in de VS

Hoewel Nederland nog niet zo lang bekend is met Kybella, is de Verenigde Staten al langer in de ban van deze injectable-behandeling. Al sinds 2015 wordt Kybella/Belkyra in de VS gebruikt door cosmetische klinieken, met verbazingwekkende resultaten. Vorig jaar werd Kybella ook in Nederland goedgekeurd voor toepassing door gespecialiseerde cosmetische artsen.

FDA-approved label voor Kybella: bewezen effectief en veilig

Kybella (in de VS bekend als Belkyra) heeft in Amerika een FDA-approved label verdiend en is daarmee een erkend middel dat de aanwezigheid van submentaal vet doet afnemen. Een FDA-approved label is een belangrijke indicatie dat een product veilig en effectief is in gebruik. De FDA (Food and Drug Administration) is een Amerikaanse keuringsinstantie die zeer strenge eisen stelt aan medicijnen, voeding en medische hulpmiddelen. De keuringseisen van de FDA zijn meestal veel strenger dan de eisen van vergelijkbare Europese instanties. Een FDA-approved label wordt alleen toegekend als de veiligheid en werkzaamheid van een product overtuigend is aangetoond.

Ontwikkeld door farmaceutisch marktleider Allergan

De ontwikkeling van Kybella heeft maar liefst negen jaar in beslag genomen. De behandeling is uitvoerig getest tijdens meerdere klinische studies, waarin zichtbare resultaten werden bereikt. Kybella / Belkyra is uiteindelijk door de Amerikaans-Ierse farmaceut Allergan op de markt gebracht in de Verenigde Staten. Allergan is een van de marktleiders op het gebied van injectables en heeft wereldwijd bekendheid gekregen als producent van onder andere Botox (Vistabel) en de Juvéderm lijn (hyaluronzuurfillers).

Veelgestelde vragen

Doet een Kybella-behandeling pijn?

Goede vraag! Voor veel cliënten speelt pijn en/of ongemak een grote rol in het besluit om een behandeling te ondergaan of niet. Bij Kliniek Dokter Robert ervaren we dat cliënten de injecties over het algemeen goed verdragen. Uiteraard doet Dokter Robert er alles aan om de behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen. Het ingespoten deoxycholinezuur kan soms tijdelijk een branderig gevoel en (lichte) jeuk veroorzaken wanneer het aan de slag gaat om de vetcellen af te breken. Na de behandeling brengen we gelijk ice-packs aan het op het behandelde gebied om het branderige gevoel z.s.m. te laten verdwijnen. Indien je eerder een botoxbehandeling of een behandeling met fillers hebt ondergaan, dan kun je de ‘pijn’ van de prikjes hier ongeveer mee vergelijken.

Wordt de behandeling altijd door een ervaren arts uitgevoerd?

Ja. In Kliniek Dokter Robert wordt een behandeling met Kybella uitsluitend uitgevoerd door cosmetisch arts Dokter Robert. Hij heeft als één van de weinige artsen in Nederland een ruime ervaring met de Kybella / Belkyra behandeling en is gespecialiseerd in injectables-behandelingen. Je kunt bij ons altijd vrijblijvend een gratis consult (t.w.v. €75) plannen om kennis te maken met Dokter Robert en te bespreken of een Kybella-behandeling iets voor jou is.

Welke risico’s komen kijken bij een Kybella-behandeling?

Elke cosmetische behandeling brengt risico’s met zich mee. Bij injectable-behandelingen ligt een infectie altijd op de loer, ook al is de kans dat je hier last van krijgt zeer klein bij Kliniek Dokter Robert. Over het algemeen kun je de risico’s van een Kybella-behandeling vergelijken met de risico’s die aan andere cosmetische injectable-behandelingen zoals botox en fillers vastzitten. In een zeer enkel geval kan (tijdelijke) gevoelloosheid optreden als gevolg van zenuwschade. Dokter Robert werkt uiteraard op de meest veilige en kundige manier, waardoor de kans op (tijdelijke) zenuwschade in onze kliniek zeer klein is. Deze complicatie eigenlijk alleen voor komen wanneer er een gebied behandeld wordt waarvoor Belkyra niet is goedgekeurd. Bij Kliniek Dokter Robert behandelen we dus ook alleen maar het submentale vet (de onderkin) met Kybella en geen andere gebieden.

Hoelang duurt een Kybella-behandeling?

Bij een behandeling met Kybella worden gemiddeld zo’n 15-20 prikken per sessie gezet. Vooraf zal Dokter Robert het te behandelen gebied ontsmetten, zodat de kans op een infectie zo klein mogelijk is. Na het zetten van de injecties ben je in principe klaar om weer te gaan. Doorgaans neemt de de intake met de behandeling zo’n 45 minuten in beslag.

Is het deoxycholinezuur in Kybella een natuurlijke stof?

Kybella bevat een niet-menselijke, niet-dierlijke variant van deoxycholinezuur. Het werkzame bestanddeel van Kybella is een synthetische variant van een stof die van nature aanwezig is in ons lichaam. Deoxycholinezuur heeft in ons lichaam als functie om de vetten in onze voeding af te breken. De synthetische variant in Kybella is identiek aan het van nature in ons lichaam voorkomende deoxycholinezuur.

Wanneer kan ik weer sporten na de behandeling met Kybella?

Sporten en beweging zijn natuurlijk goed voor de gezondheid. Toch adviseren wij je om na een Kybella-behandeling even rustiger aan te doen. Het lichaam heeft namelijk tijd nodig om te herstellen van de ingreep. Ook zorgt zware lichamelijke inspanning ervoor dat je bloeddruk omhoog gaat, wat de zwelling kan doen verergeren. Na een dag of zeven zal de zwelling op het behandelde gebied langzaam afnemen. Na maximaal 14 dagen zal de zwelling volledig verdwenen zijn, waarna je rustig weer kunt opbouwen met sporten.

GRATIS CONSULT

Zeer korte wachttijden
Persoonlijke aandacht
Natuurlijk resultaat

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw uiterlijk die natuurlijke verjonging en verfrissing te geven.

Of bel onze kliniek in Rotterdam

VERGELIJKBARE BEHANDELINGEN

Met een Belkyrabehandeling kunnen we het probleem van een te volle onderkin aanpakken. Deoxycholinezuur wordt met een injectie in het vetweefsel gespoten die de vetcellen kapot maken. De vetcellen kunnen daardoor geen vet meer opnemen waardoor het volume van de onderkin afneemt.

Fillers bieden uitkomst bij het herstellen van verloren volume in je gezicht. Fillers creëren namelijk meer volume op de plekken waar dat nodig is. De huid in het gezicht oogt minder slap en hangt minder. Daarnaast helpen fillers om de contouren van het gelaat te accentueren en om rimpels te verzachten.

De Profhilo anti-aging behandeling zorgt voor een boost van de huid. De lichaamseigen stof Hyalironzuur zet de huid aan tot actie waardoor de huid zichzelf zal herstellen. De textuur en de conditie van de huid wordt zichtbaar verbeterd en huidverslapping wordt aangepakt. Het resultaat is dat de oorspronkelijke vorm en stevigheid van het gelaat weer terugkomt.