BOTOX

Vanaf € 145

VOOR HET VERZACHTEN VAN RIMPELS IN HET GEZICHT MET EEN NATUURLIJK RESULTAAT

Of bel onze kliniek in Rotterdam

Zeer korte wachttijden
Persoonlijke aandacht
Natuurlijk resultaat

Wat is botox

Botox is eigenlijk een merknaam van de eerste producent die met dit product de markt op ging. De naam komt van de stof: Botuline Toxine. Dat is een natuurlijk eiwit dat de spieren ontspant. Dit eiwit wordt door de bacterie Clostridium Botulinum geproduceerd. In hoge concentraties is het een giftige stof, maar in de cosmetische geneeskunde wordt de stof sterk verdund waardoor het veilig te gebruiken is. Het heeft een ontspannend effect op de spieren, doordat het signaal vanuit de zenuwen naar de spieren tijdelijk wordt geblokkeerd. Het gevolg is dat de spieren meer rust krijgen en rimpels in het behandelde gebied vervagen of zelfs compleet verdwijnen. Na verloop van tijd zal de aansturing zich weer herstellen, waardoor de werking van Botox altijd tijdelijk is.

Naast de spierverslappende werking, heeft Botox ook een onderdrukkende werking van de signalen van de zenuwen naar de zweetklieren. Door dit effect kan Botox ook goed worden toegepast om uitkomst te bieden tegen overmatig transpiratie in de oksels.

Wat zijn de indicaties voor Botox?

Botox zorgt voor het verzachten van door spieractiviteit veroorzaakte rimpels, zogenaamde dynamische rimpels. Wat veel mensen niet weten is dat het ook preventief werkt. Daarnaast kan Botox worden ingezet voor de behandeling van o.a. hoofdpijn/migraine, overmatig transpireren, tandenknarsen, putjes of lijnen in de kin en een zogenaamde tandvleeslach (“gummy smile”).

Botox wordt op zowel cosmetisch als medisch gebied veel toegepast. Voor esthetische redenen wordt het vaak gebruikt om rimpels in het gelaat te verzachten. Om medische redenen kan het middel onder meer worden ingezet om neurologische aandoeningen te onderdrukken, blaasproblemen te verhelpen en bij overmatige transpiratie.

Fronsrimpels

Wanneer je veelvuldig fronst kan er ongewild een boze gezichtsuitdrukking ontstaan. Een frons ontstaat door aanspanning van de spieren tussen de wenkbrauwen. De wenkbrauwen worden zowel naar beneden als naar elkaar toe getrokken. Door die aanspanning trekt de huid in een plooi waardoor er zowel verticale als horizontale lijnen kunnen ontstaan.

Met een Botoxbehandeling wordt er Botulinetoxine in de fronsrimpel geïnjecteerd. De spieren zullen ontspannen en de fronsrimpels verzachten waardoor ze minder zichtbaar zijn. Bovendien komen de wenkbrauwen weer wat omhoog door het ontspannen van de spiertjes. De bozige gezichtsuitdrukking zal verdwijnen en een vriendelijker en zachter gezichtsuitdrukking komt terug.

Indien de fronsrimpel na de eerste behandeling niet is weggetrokken, kan er na twee weken nogmaals een Botoxinjectie worden ingespoten om de huid gladder te trekken.

Voorhoofdsrimpels

Als je vaak verbaasd kijkt of je wenkbrauwen omhoog trekt, dan kan er ongewild een verbaasde, argwanende of angstige uitdrukking ontstaan. Door de optrekkende bewegingen kunnen er horizontale lijnen in de voorhoofd ontstaan die niet meer wegtrekken bij een neutrale gezichtsuitdrukking. De lijnen worden in de loop der tijd steeds dieper en meer zichtbaar. Vooral mensen die veel mimiek gebruiken, kunnen last krijgen van diepe voorhoofdsrimpels. Hoe diep de lijnen worden, is afhankelijk van de huidstructuur.

Een Botoxbehandeling vermindert de spierspanning in het voorhoofd. Zodra de spanning in het voorhoofd verdwijnt of vermindert, worden de voorhoofdsrimpels minder duidelijk en in sommige gevallen verdwijnen ze helemaal.

Kraaienpootjes en lachrimpels

Als je lacht, dan verschijnen er aan de buitenzijden van de ogen fijne lijntjes. Na verloop van tijd kunnen er rimpeltjes naast de ogen ontstaan die niet meer wegtrekken. Deze lachrimpels worden ook wel kraaienpootjes genoemd. Veel mensen vinden deze rimpels storend en willen daar iets aan doen. Een behandeling met de spierontspanner Botox zorgt ervoor dat de oorspronkelijke uitdrukking weer in het gezicht terug komt. De kraaienpootjes naast de ogen zullen zachter zijn wanneer het gezicht in een neutrale stand staat. Het resultaat is een natuurlijk ogend en verjongd gezicht.

Wenkbrauwlift

Sommige mensen krijgen na verloop van tijd een trieste en vermoeide blik, terwijl ze niet triest of vermoeid zijn. Dit is meestal het gevolg van het veelvuldig gebruiken van de wenkbrauwen, waardoor ze lager zijn gaan hangen. Verder kan de oorzaak genetisch zijn en natuurlijk het ouder worden. Door middel van een botox behandeling wordt er een kleine hoeveelheid Botuline Toxine geïnjecteerd vlak onder de wenkbrauwen. De wenkbrauwen ontspannen en komen iets omhoog. Doordat de wenkbrauwen niet meer zo laag hangen ontstaat er een frisse en ontspannen oogopslag.

Deze behandeling kan ook worden ingezet wanneer de wenkbrauwen asymmetrisch van elkaar in het gezicht staan. Met een botox injectie kan de asymmetrie worden opgeheven en ontstaat er een natuurlijke vorm van het gezicht.

Gummy smile en tandvleeslach

Een lach waarbij het tandvlees bloot komt te liggen noemt men een ‘gummy smile’. Dit is meestal aangeboren en al op jonge leeftijd zichtbaar, maar het kan ook ontstaan in de loop der jaren door een te grote spanning in de spier die de lip optrekt. Mensen met een ‘gummy smile’ schamen zich er vaak voor en proberen het te verbergen door minder te lachen of een hand voor de mond te houden. Dit heeft tot gevolg dat lachen krampachtig overkomt.

Een Botoxbehandeling kan de te grote spierspanning in balans brengen. De spieren van de lip staan minder gespannen waardoor het tandvlees minder zichtbaar zal zijn. Het is afhankelijk van de ernst van het probleem in hoeverre een botox behandeling voldoende is om de ‘gummysmile’ te verhelpen. Eventueel kan de botox behandeling gecombineerd worden met een filler behandeling om de lip iets meer volume te geven. Zo is er tijdens het lachen ook minder tandvlees zichtbaar doordat er meer lipvolume blijft.

Laag hangende mondhoeken

Sommige mensen hebben een sombere gezichtsuitdrukking terwijl ze zich niet somber voelen. Dit kan komen doordat de mondhoeken naar beneden zijn gaan hangen. Mondhoeken kunnen gaan hangen door het veelvuldig aanspannen van de spieren of door volumeverlies in het gezicht. Bij sommige mensen is het aangeboren, bij anderen ontstaat het tijdens het verouderingsproces.

Het effect van de laag hangende mondhoeken is dat het gezicht ontevreden, somber of chagrijnig overkomt. Bovendien kunnen er rimpels langs de mondhoeken ontstaan doordat de huid rondom de mondhoeken slapper is geworden. Dit probleem is gemakkelijk te behandelen met Botox. De mondhoeken zullen na een injectie weer subtiel omhoog krullen waardoor er een tevreden, vriendelijk en gelukkige uitstraling ontstaat.

Tandenknarsen

Tandenknarsen is een probleem waar vele mensen mee te maken hebben. Tandenknarsen wordt ook wel bruxisme genoemd en kan diverse oorzaken hebben. Er ontstaat een knarsend geluid door het schuiven van de tanden en de kiezen over elkaar. Dit veroorzaakt slijtage aan de tanden en kiezen dat erg pijnlijk kan zijn. Bovendien kunnen er andere klachten, zoals gezichts- of hoofdpijn ontstaan.

Het tandenknarsen is eenvoudig te verhelpen met een Botoxbehandeling. Door de spierontspanner verslapt de kauwspier en ontspant de kaak. Het tandenknarsen zal minder worden of zelfs stoppen. In de meeste gevallen wordt het middel in de grote kauwspier gespoten. In een meer ernstige situatie wordt er gekeken of een behandeling van een andere kauwspier nodig is.

Overmatig transpireren

Overmatig transpireren wordt ook wel hyperhidrosis genoemd. Het overmatig zweten ontstaat meestal in de puberteit. Iemand kan dan zomaar gaan zweten zonder dat daar aanleiding voor is. Bovendien is er vaak sprake van een te veel aan zweet dat vrijkomt. Overmatig transpireren kan je onzeker en angstig maken. Het overmatig zweten heeft een negatieve invloed op het dagelijks functioneren. De kledingkeuze is bijvoorbeeld afhankelijk van het zweten en ook iemand een hand geven kan al veel stress opleveren.

Botox wordt gebruikt om overmatige activiteit van zweetklieren (in de oksels) te reduceren en daarmee transpiratie te verminderen. Een Botox behandeling kan in dezelfde sessie gecombineerd worden met een filler.

Omdat de Botox slechts plaatselijk wordt toegepast, kan het lichaam haar warmte nog wel kwijt via andere zweetklieren in het lichaam. Overmatig zweten kan op verschillende plekken in het lichaam voor problemen zorgen. De gebieden die behandeld kunnen worden zijn de oksels en het voorhoofd..

Spierspanningshoofdpijn

Er zijn vele oorzaken te noemen van hoofdpijn. Daarnaast zijn er verschillende typen hoofdpijn, waarvan spierspanningshoofdpijn een veelvoorkomende vorm is. Dit type hoofdpijn ontstaat doordat er continue spanning op het hoofd staat door het aanspannen van de spieren. Deze pijn gaat soms gepaard met pijn in de nek en schouders. Er zijn verschillende oorzaken voor spierspanningshoofdpijn, maar spanning, stress en/of een verkeerde werkhouding zijn de meest voorkomende.

Een behandeling die de spieren ontspant kan zorgen voor verlichting. Door het injecteren van Botox zullen de spieren ontspannen die zijn verbonden aan de schedel. Het resultaat is minder spierspanningshoofdpijn.

Face slimming

Face Slimming is een populaire botox behandeling waarmee de vorm van het gezicht in model wordt gebracht. Met deze behandeling wordt Botox in de spieren in het gezicht geïnjecteerd zodat deze spieren minder gespannen staan. Bij het injecteren in de juiste spieren ontstaat er een slankere vorm van het gezicht, de zogenoemde v-vorm. Het gezicht krijgt als het ware een slankere lijn waardoor er een jeugdige uitstraling ontstaat. De Face Slimming methode wordt vaak toegepast bij mensen met een forse, hoekige kaaklijn. Ook als iemand van nature bolle wangen heeft, kan Botox een aantrekkelijke oplossing zijn. De wangen gaan minder bol staan en jukbeenderen worden geaccentueerd.

Neuspunt liften

Veel mensen willen een oplossing voor een hangende neuspunt zonder dat ze naar de plastisch chirurg moeten. Met de leeftijd kan de neuspunt naar beneden gaan staan. Dit komt doordat er een spiertje verantwoordelijk is voor het naar beneden trekken van de neus.

Door de spanning in dat spiertje weg te nemen met Botox, zal de neuspunt weer omhoog komen. Deze behandeling kan echter alleen uitgevoerd worden als er niet eerder een operatie aan de neus heeft plaatsgevonden. In dat geval kunnen bloedvaten anders lopen en bestaat er een kans dat er een bloedvat wordt geraakt tijdens de behandeling.

Bunny lines

Bunny Lines zijn rimpeltjes hoog naast de neus die worden veroorzaakt door de neusspier. De lijntjes komen meestal tevoorschijn bij lachen of bij het optrekken van de neus en tegen de zon inkijken. Soms komen de lijntjes ook tevoorschijn bij het praten. Wanneer er Botox in de neusspier wordt geïnjecteerd, kan de neus minder goed opgetrokken worden. De vorming van lijntjes wordt daarmee tegengegaan of verzwakt.

Decolleté en hals

De lijnen in de hals en decolleté verergeren naarmate je ouder wordt. De oorzaak hiervan is voornamelijk dat de huid in dat gebied verouderd. Dit proces kan door verschillende factoren worden versneld, zoals roken en veelvuldige blootstelling aan de zon. De huid is minder elastisch en wordt slap. Rimpels in het decolleté en de hals kunnen gemakkelijk worden verminderd met Botox. De slappe halslijnen of ook wel (de “kalkoennek”) verminderen doordat de halsspier zich ontspant. Dit wordt ook wel de nefertiti behandeling genoemd.

Resultaten botox behandeling

Vaak zijn mensen huiverig voor een uitdrukkingsloos gezicht. Bij dokter Robert ligt de focus op een natuurlijk effect wat bij jouw eigen mimiek, emoties, wensen en uiterlijke kenmerken past. Hij/Ik zal altijd kijken naar de aspecten van je gezicht, hoe je spieren bewegen en op basis daarvan beslissen met hoeveel botox gestart wordt. Een natuurlijk resultaat staat boven alles.

 

GRATIS CONSULT

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw uiterlijk die natuurlijke verjonging en verfrissing te geven.

Misvattingen over Botox

In de media wordt er voortdurend over botox behandeling gesproken. Sommige uitspraken kloppen echter niet. Om de angst voor een behandeling zo veel mogelijk weg te nemen is het belangrijk dat misvattingen over Botox worden ontkracht en uitgelegd.

Een aantal van de meest voorkomende misvattingen hebben we op een rij gezet:

Van Botox krijg je bobbels

Deze stelling is onjuist. Van Botox kun je geen bobbels/hobbels krijgen. Er is namelijk geen opvulling in de huid aanwezig doordat het proces van spierverslapping zich op microniveau afspeelt. Botox zorgt ervoor dat het stofje dat zorgt voor de aansturing van een bepaalde spier wordt geblokkeerd. De spier kan daardoor niet meer aangespannen worden en rimpeling van de huid wordt tegengegaan.

Botox is permanent

Dit klopt niet. Botox is namelijk van tijdelijke aard. Na een aantal maanden wordt de Botox afgebroken door het lichaam en daarmee verdwijnt ook het effect van Botox. Het is uiteraard wel mogelijk om opnieuw een botox behandeling te ondergaan om de effecten weer terug te krijgen / bij te houden.

Het resultaat is direct

Helaas is het effect van een botox behandeling niet direct zichtbaar. Het duurt ongeveer drie tot vijf dagen voordat de eerste resultaten te zien zijn. Dit komt doordat de botox tijd nodig heeft om zijn werk te doen. Na 2 weken kun je het maximale effect verwachten. Verwacht dus niet dat je na de behandeling direct het gewenste resultaat ziet.

Door botox verlies je je gezichtsuitdrukking

Wanneer Botox verkeerd wordt toegepast kan dit ten koste gaan van de expressie op je gezicht. Dit is voornamelijk toe te schrijven aan een verkeerde toepassing in het voorhoofd waardoor wenkbrauwen niet meer opgetrokken kunnen worden of zelfs juist zakken. Verder kan het te sterk behandelen van de kraaienpootjes zorgen voor een onnatuurlijke statische uitdrukking. Bij een botox behandeling is het altijd belangrijk om de balans te bewaren tussen het verzachten van de lijnen en het behouden van een natuurlijke mimiek in het gezicht. Bij Kliniek Dokter Robert werken uitsluitend professionals met veel ervaring in het aanbrengen van Botox op de juiste wijze. Het resultaat is een natuurlijk ogende verbetering van het gelaat zonder verlies van expressie.

Wat kost een Botox behandeling?

De kosten van een Botox behandeling zijn afhankelijk van de te behandelen zones en hoe sterk de Botox is.

1 Zone

€ 145

2 Zones

€ 245

3 Zones

€ 345

Gummy smile ('tandvleeslach')

€ 120

Overmatig zweten

€ 450

Tandenknarsen

€ 325

Migrainebehandeling, vanaf

€ 145

GRATIS CONSULT

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw uiterlijk die natuurlijke verjonging en verfrissing te geven.

De Botox behandeling

Ik werk met zowel Bocouture® van Merz als met Azzalure® van Galderma. Dit zijn de twee grote marktleiders op het gebied van Botox, fillers en andere medisch esthetische producten. Tijdens de botox behandeling wordt er met een heel klein naaldje wat vloeistof met daarin de Botox in de spier ingespoten. Het wordt meestal beschreven als speldenprikjes die niet erg pijnlijk zijn. Het totale consult duurt minimaal dertig minuten, waarbij er genoeg tijd wordt genomen voor uitleg en nazorg.

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvend consult jouw wensen bespreken, eerlijk bekijken of deze haalbaar zijn en kijken of er contra-indicaties zijn voor de behandeling. Zo wordt er altijd gevraagd naar de medische voorgeschiedenis en gebruik van eventuele medicatie. Vervolgens wordt een persoonlijk plan opgesteld. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw uiterlijk die natuurlijke verjonging en verfrissing te geven.

STAP 1 - Vrijblijvend consult

De cosmetisch arts zal vragen of je wilt lachen en enkele keren boos, fronsend en heel verbaasd wilt kijken. Op deze manier kan de arts goed zien in welke spiertjes het probleem zit.

STAP 2 - Uitvoeren van de behandeling

De vooraf bepaalde plaatsen worden geïnjecteerd met kleine hoeveelheden botox oplossing. Met een fijne naald wordt het in de spiertjes onder de huid gespoten. Meestal worden er tussen de 5 en 10 injecties gegeven. Na het injecteren is de behandeling voltooid. Het resultaat zal na twee weken optimaal zijn.

STAP 3 - Nazorg

Direct na de behandeling mag je naar huis. De meeste dagelijkse activiteiten kan je direct weer doen. Er zijn een paar dingen waar je na de behandeling rekening mee dient te houden. Zo kan de huid gedurende een korte periode na de behandeling nog rood en gezwollen zijn.

De eerste twee uren na de behandeling wordt geadviseerd om het liefst niet volledig plat te gaan liggen. Hiermee voorkom je dat de vloeistof naar andere delen in het gezicht zakt en het terechtkomt bij spieren die niet behandeld zijn.

Verder is het belangrijk om de plekken waar de botox is geïnjecteerd niet te masseren of er druk op uit te oefenen. Ook tenminste 48 uur niet te intensief sporten, niet teveel alcohol drinken en geen bezoek aan sauna, zonnebank of turks stoombad. Kort samengevat geen activiteiten of handelingen waarvan je het warm kunt krijgen en een verhoogde bloedsomloop in het gezicht zal krijgen omdat dit ervoor kan zorgen dat de botox te snel wordt afgevoerd en daardoor niet de tijd heeft om zijn werking op de spieren uit te oefenen.

STAP 4 - Het resultaat van de behandeling

Botox werkt binnen 2 tot 7 dagen na de behandeling. Het maximale resultaat is na 2 weken optimaal zichtbaar. Dit zijn gemiddelde resultaten en kunnen verschillen per persoon.

Na iedere behandeling wordt er een (na)controle ingepland. Bij de (na)controle wordt het uiteindelijke definitieve resultaat beoordeeld. De arts zal nagaan of de spieren ontspannen zijn en dus of de behandeling geslaagd is. Voor het uiteindelijk gewenste resultaat is soms een (gratis) kleine touch-up nodig. Na een eerste behandeling werkt Botox ongeveer 3-4 maanden. Dit is o.a. afhankelijk van het aantal eenheden dat is toegediend en de eigenschappen van uw lichaam. Na meerdere behandelingen kan het aanhouden tot maximaal 6 maanden.

Onze botox kliniek in Rotterdam centrum

Bij Kliniek Dokter Robert staan de wensen van de cliënt en de medische veiligheid voorop. Je bent bij onze botox kliniek in Rotterdam centrum dan ook van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend consult. Dokter Robert luistert naar jouw verhaal en geeft een professioneel en eerlijk advies. Zo vinden we samen een passende oplossing voor jouw klachten, met natuurlijk resultaat!

Elke behandeling in onze botox kliniek in Rotterdam centrum start met een persoonlijk behandelplan. Dankzij onze zeer korte wachttijden kun je voor de eerste afspraak altijd op korte termijn terecht. Tijdens de behandeling garanderen wij een veilige en vertrouwde omgeving, met de persoonlijke aandacht die jij verdient. Ook na de behandeling staat Dokter Robert voor jou klaar met kwalitatieve nazorg. Voor, tijdens en na de behandeling kun je onze botox kliniek in Rotterdam centrum altijd bereiken bij vragen en/of twijfels.

Verschillen en overeenkomsten tussen Botox en fillers

Botox wordt zowel in de media als in de volksmond vaak verward met fillers. Hoewel beide producten worden gebruikt om rimpels te verzachten, zijn de verschillen groot. Het werkingsmechanisme van deze twee producten is namelijk geheel anders.

Botox leidt tot verminderde spieractiviteit en zo tot minder rimpels. Fillers kunnen worden toegepast om de gezichtscontour te herstellen bij verlies van onderhuids weefsel of verslapping van de huid.

Overeenkomsten

Zowel Botox als fillers bevatten vloeistoffen die door middel van injecties in het te behandelen gebied worden gespoten. Beide behandelingen worden vaak toegepast om rimpels en ouderdomsverschijnselen tegen te gaan. De werking van beide behandelingen is tijdelijk.

Botox Fillers

Werking

Verzwakken van spieractiviteit

Herstellen van verloren
volume / verbeteren van huidkwaliteit

Werkzame stof

Botuline toxine

Hyaluronzuur

Duur behandeling

Circa 15 minuten

Circa 15 tot 30 minuten

Duur werkzaamheid

3 - 6 maanden

9 - 18 maanden

Vooral toegepast voor

 • Fronsrimpels
 • Voorhoofdsrimpels
 • Kraaienpootjes
 • Gummy smile
 • Verschillende medische toepassingen
 • Ingevallen wangen
 • Wallen / kringen (traangootbehandeling)
 • Rimpels rond de mond
 • Lipvolume vergroten
 • Accentueren van kaaklijn en jukbeenderen
 • Liquid facelift

Overeenkomsten

Botox

Fillers

Wijze toepassing

Injecties

Injecties

Effect

Tijdelijk

Tijdelijk

Verschillen

Botox kan worden ingezet om rimpels in de huid te verzachten die zijn veroorzaakt door het samentrekken van spieren. Het eiwit Botuline toxine blokkeert de signalen die vanuit de zenuwen naar de spieren worden gestuurd, waardoor de spieren verslappen en rimpels zullen verzachten. Het verzacht rimpels en laat beginnende lijntjes verdwijnen. Bovendien zorgt Botox ervoor dat rimpels minder snel kunnen ontstaan doordat de spieren niet meer voortdurend worden aangespannen. Botox heeft dus zeker ook een preventieve functie. Zo zul je over 10 jaar (mits je de botox behandelingen blijft herhalen), veel minder diepe lijnen hebben dan wanneer je dit niet zou doen. Naast de esthetische toepassingen, wordt Botox ook ingezet bij verschillende medische indicaties zoals overmatig zweten, tandenknarsen en hoofdpijn.

Fillers bieden bijvoorbeeld uitkomst bij het herstellen van verloren volume in je gezicht. Fillers creëren namelijk meer volume op de plekken waar dat nodig is. De huid in het gezicht oogt minder slap en hangt minder. Daarnaast helpen Fillers om de contouren van het gelaat te accentueren. Anders dan Botox, verslappen de spieren niet.

In het schema staan de belangrijkste kenmerken van Botox en fillers op een rijtje.

Wanneer wordt een Botox behandeling afgeraden?

In bepaalde situaties is het verstandig om een Botoxbehandeling nog even uit te stellen. In andere situaties is een Botox behandeling om veiligheidsredenen in het geheel niet mogelijk. Een arts zal daarom altijd vragen naar je medische gegevens zoals medicatiegebruik en ziekten.

Botox tijdens en rondom de zwangerschap

Botox therapie wordt niet toegepast bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Ook als je op korte termijn zwanger wilt worden zullen we de behandeling niet uitvoeren.

Over de gevolgen van een Botox behandeling tijdens de zwangerschap is niet veel bekend. Uit voorzorg wordt daarom geadviseerd om tijdens en rondom de zwangerschap geen Botox behandeling te ondergaan.

Er zijn natuurlijk situaties denkbaar waarin de vrouw niet wist dat ze zwanger was ten tijde van een Botox behandeling. Dat is niet direct een reden om in paniek te raken. Onderzoek bij de mens naar het gebruik van Botox heeft geen nadelige effecten laten zien op het ongeboren kind. Dit onderzoek had echter slechts betrekking op een beperkt aantal zwangerschappen. Daarom wordt geadviseerd om geen Botox behandeling te ondergaan ten tijde van de zwangerschap.

In de periode dat de vrouw borstvoeding geeft, wordt geadviseerd om nog even te wachten met het ondergaan van een Botox behandeling. In Nederland wordt ervan uitgegaan dat een vrouw vier weken moet wachten met het geven van borstvoeding nadat ze is behandeld. Zodra de vrouw geen borstvoeding meer geeft mag de botox behandeling direct worden uitgevoerd.

Botox in combinatie met bepaalde geneesmiddelen

Botox wordt niet toegepast in combinatie met het gebruik van bepaalde medicatie. Sommige geneesmiddelen kunnen het effect van Botox namelijk versterken zoals bepaalde spierverslappers. Er wordt daarom altijd gevraagd naar je medicatiegebruik voor de behandeling start. Ook tijdens radiotherapie wordt het niet aanbevolen om Botox te gebruiken.

Botox in combinatie met contra-indicaties

Bij bepaalde contra-indicaties wordt Botox niet gebruikt. Sommige spierziekten vallen onder de contra-indicaties waarbij een Botox behandeling geen optie is. Daarnaast zal er geen Botox behandeling worden uitgevoerd wanneer er een infectie op de plaats van injecteren zit.

Botox voor mannen

Inmiddels is een Botox behandeling niet meer voorbehouden voor alleen vrouwen. Vele mannen hebben de behandeling met botuline toxine ook ontdekt. Mannen kiezen er vaker voor om het gebied van de fronsrimpel, lijnen in het voorhoofd en de wenkbrauwen te behandelen. Er ontstaat een vriendelijke en open blik die men graag wil hebben.

Verschil in behandeling

Mannen hebben een andere huidstructuur en spieropbouw dan vrouwen. Het is daarom belangrijk dat de cosmetisch arts hier voldoende rekening mee houdt. Bij sommige mannen gaat de spierontwikkeling een stuk sneller en is er iets meer Botox nodig om de gewenste resultaten te bereiken.

Bovendien vragen mannen over het algemeen om een ander resultaat dan vrouwen. Mannen kiezen vaak voor Botox voor een jonger, fitter en een ontspannen uitstraling. Daarnaast is het over het algemeen belangrijk dat niemand kan zien dat hij een cosmetische behandeling heeft ondergaan.

Risico’s en bijwerkingen van botox

Bij de behandeling met Botox zijn weinig tot geen bijwerkingen bekend. Botulinetoxine wordt sinds de jaren ’60 toegepast, zowel voor medische behandelingen als cosmetische doeleinden. Gezien de jarenlange ervaring, de miljoenen mensen die er inmiddels mee behandeld zijn en het uitgebreide wetenschappelijk onderzoek dat is verricht naar botulinetoxine, kunnen de behandelingen veilig worden aangeboden en zijn ook problemen op lange termijn uitgesloten.

Lokaal kan een Botox behandeling leiden tot zwelling of roodheid wat binnen een half uur verminderd. Soms ontstaat er een blauwe plek of beurs gevoel, welke binnen een aantal dagen zullen verdwijnen.

Als er teveel botox op de verkeerde plaatsen wordt ingediend kan dit leiden tot een onnatuurlijk resultaat. Onze werkwijze is altijd uiterst voorzichtig en bij twijfel wordt er liever eerst minder botox gebruikt, dan (te)veel. Botox is alleen giftig in zeer hoge concentraties, net zoals bijvoorbeeld bij overdosering van paracetamol, dit risico bestaat dus niet bij een botox behandeling.

Afhankelijk van de plaats van de injecties, kunnen de volgende bijwerkingen ontstaan:

Bijwerking Oorzaak en duur

Blauwe plekken

Deze ontstaan op de plekken waar de huid geïnjecteerd is en verdwijnen doorgaans binnen enkele dagen.

Bloeduitstortingen

Kunnen ontstaan doordat een bloedvaatje is geraakt en verdwijnt binnen één week.

Verhoogde activiteit van andere spiertjes

De functies van de uitgeschakelde spieren wordt overgenomen door omliggende spiertjes waardoor deze actiever worden.

Hoofdpijnklachten

Soms ontstaat er hoofdpijn na de behandeling die kort daarna vanzelf weer verdwijnt. Hiervoor mag je evt. paracetamol innemen.

Klein bultje

Dit bultje ter grootte van een muggenbult ontstaat op de geïnjecteerde plek. Het bultje verdwijnt meestal snel weer (binnen ongeveer 30 minuten)..

Tijdelijke uitschakeling van ooglid spiertjes

De spiertjes die het ooglid omhoog trekken kunnen tijdelijk worden uitgeschakeld. Het gevolg is dat er tijdelijk een hangend ooglid ontstaat. Door de deskundigheid en voorzichtige manier van werken is de kans hierop nihil.

Botox wordt zowel in de media als in de volksmond vaak verward met fillers. Hoewel beide producten worden gebruikt om rimpels te verzachten, zijn de verschillen groot. Het werkingsmechanisme van deze twee producten is namelijk geheel anders.

Botox leidt tot verminderde spieractiviteit en zo tot minder rimpels. Fillers kunnen worden toegepast om de gezichtscontour te herstellen bij verlies van onderhuids weefsel.

Veelgestelde vragen over Botox

Waar moet ik op letten na de behandeling? 

 • Eerste twee uur: niet volledig plat gaan liggen (om spreiding van Botox te voorkomen)
 • Eerste 48 uur: wrijf of masseer het behandelde gebied niet. Dep de huid na het wassen voorzichtig droog met een zachte handdoek. Je mag gewoon de normale dagverzorging toepassen maar doe dit voorzichtig. Vermijd overmatig gebruik van alcohol en make-up (evt licht camoufleren van blauwe plek kan 2 uur na de behandelingen). Vermijd inspannende activiteiten waaronder sport, sauna en UV-licht om Botox afbraak te voorkomen.
 • Eerste 2 weken: Onderga geen gezichtsbehandeling.

Wat kost Botox?

De kosten van een Botox behandeling zijn afhankelijk van de te behandelen zones..

Wat is Botox crème?

Sinds enkele jaren is er een crème op de markt die hetzelfde effect beloofd als een inwendige Botoxbehandeling.

De werkzame ingrediënt van de Botox creme is spilanthol. Dit stofje komt van de Acmella Oleracea plant. Dit stofje staat bekend om zijn verdovende eigenschappen. Wanneer de crème op de huid wordt aangebracht zullen de bovenste spiervezels ontspannen.

Het voordeel is dat men de crème zelf kan aanbrengen. Bovendien is het effect kortdurend, omdat de werking van de crème verdwijnt wanneer het is verwijderd of weggeveegd. Het nadeel is dat de crème de sterke spieren moeilijk kan beïnvloeden. De krachtige spieren zoals de wenkbrauw spier en de voorhoofdspieren, zijn moeilijk te bereiken met een crème. Voor de meest hardnekkige rimpels en lijnen is de Botox creme dus geen vervanging van een Botox injectie. Wij verkopen deze crème dus ook niet en raden het niet aan.

GRATIS CONSULT

Zeer korte wachttijden
Persoonlijke aandacht
Natuurlijk resultaat

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw uiterlijk die natuurlijke verjonging en verfrissing te geven.

Of bel onze kliniek in Rotterdam

VERGELIJKBARE BEHANDELINGEN

Met een Belkyrabehandeling kunnen we het probleem van een te volle onderkin aanpakken. Deoxycholinezuur wordt met een injectie in het vetweefsel gespoten die de vetcellen kapot maken. De vetcellen kunnen daardoor geen vet meer opnemen waardoor het volume van de onderkin afneemt.

Fillers bieden uitkomst bij het herstellen van verloren volume in je gezicht. Fillers creëren namelijk meer volume op de plekken waar dat nodig is. De huid in het gezicht oogt minder slap en hangt minder. Daarnaast helpen fillers om de contouren van het gelaat te accentueren en om rimpels te verzachten.

De Profhilo anti-aging behandeling zorgt voor een boost van de huid. De lichaamseigen stof Hyalironzuur zet de huid aan tot actie waardoor de huid zichzelf zal herstellen. De textuur en de conditie van de huid wordt zichtbaar verbeterd en huidverslapping wordt aangepakt. Het resultaat is dat de oorspronkelijke vorm en stevigheid van het gelaat weer terugkomt.