BOTOX

Vanaf € 150

VOOR HET VERZACHTEN VAN RIMPELS IN HET GEZICHT MET EEN NATUURLIJK RESULTAAT

Of bel onze kliniek in Rotterdam

010 - 321 61 05
Zeer korte wachttijden
Persoonlijke aandacht
Natuurlijk resultaat

Wat is botox

Botox is eigenlijk een merknaam van de eerste producent die met dit product de markt op ging. De naam komt van de stof: Botuline Toxine. Dat is een natuurlijk eiwit dat de spieren ontspant. Dit eiwit wordt door de bacterie Clostridium Botulinum geproduceerd. In hoge concentraties is het een giftige stof, maar in de cosmetische geneeskunde wordt de stof sterk verdund waardoor het veilig te gebruiken is. Het heeft een ontspannend effect op de spieren, doordat de zenuwen die de spieren aansturen worden verlamd. Het gevolg is dat de spieren verslappen en rimpels in het behandelde gebied vervagen of zelfs compleet verdwijnen. Na verloop van tijd zal de aansturing zich weer herstellen, waardoor de werking van Botox altijd tijdelijk is.

Naast de spierverslappende werking, heeft Botox ook een onderdrukkende werking van de signalen van de zenuwen naar de zweetklieren. Door dit effect kan Botox ook goed worden toegepast om uitkomst te bieden tegen overmatig transpiratie.

Resultaten botox behandeling

Vaak zijn mensen huiverig voor een uitdrukkingsloos gezicht. Bij dokter Robert ligt de focus op een natuurlijk effect wat bij jouw eigen mimiek, emoties, wensen en uiterlijke kenmerken past. Hij/Ik zal altijd kijken naar de aspecten van je gezicht, hoe je spieren bewegen en op basis daarvan beslissen met hoeveel botox gestart wordt. Een natuurlijk resultaat staat boven alles.

 

GRATIS CONSULT

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw uiterlijk die natuurlijke verjonging en verfrissing te geven.

Wat zijn de indicaties voor Botox?

Botox zorgt voor het verzachten van door spieractiviteit veroorzaakte rimpels, zogenaamde dynamische rimpels. Wat veel mensen niet weten is dat het ook preventief werkt. Daarnaast kan Botox worden ingezet voor de behandeling van o.a. hoofdpijn/migraine, overmatig transpireren, tandenknarsen, putjes of lijnen in de kin en een zogenaamde tandvleeslach (“gummy smile”).

Botox wordt op zowel cosmetisch als medisch gebied veel toegepast. Voor esthetische redenen wordt het vaak gebruikt om rimpels in het gelaat te verzachten. Om medische redenen kan het middel onder meer worden ingezet om neurologische aandoeningen te onderdrukken, blaasproblemen te verhelpen en bij overmatige transpiratie.

Fronsrimpels

Wanneer je veelvuldig fronst kan er ongewild een boze gezichtsuitdrukking ontstaan. Een frons ontstaat door aanspanning van de spieren tussen de wenkbrauwen. De wenkbrauwen worden zowel naar beneden als naar elkaar toe getrokken. Door die aanspanning trekt de huid in een plooi waardoor er zowel verticale als horizontale lijnen kunnen ontstaan.

Met een Botoxbehandeling wordt er Botulinetoxine in de fronsrimpel geïnjecteerd. De spieren zullen ontspannen en de fronsrimpels verzachten waardoor ze minder zichtbaar zijn. Bovendien komen de wenkbrauwen weer wat omhoog door het ontspannen van de spiertjes. De bozige gezichtsuitdrukking zal verdwijnen en een vriendelijker en zachter gezichtsuitdrukking komt terug.

Indien de fronsrimpel na de eerste behandeling niet is weggetrokken, kan er na twee weken nogmaals een Botoxinjectie worden ingespoten om de huid gladder te trekken.

Voorhoofdsrimpels

Als je vaak verbaasd kijkt of je wenkbrauwen omhoog trekt, dan kan er ongewild een verbaasde, argwanende of angstige uitdrukking ontstaan. Door de optrekkende bewegingen kunnen er horizontale lijnen in de voorhoofd ontstaan die niet meer wegtrekken bij een neutrale gezichtsuitdrukking. De lijnen worden in de loop der tijd steeds dieper en meer zichtbaar. Vooral mensen die veel mimiek gebruiken, kunnen last krijgen van diepe voorhoofdsrimpels. Hoe diep de lijnen worden, is afhankelijk van de huidstructuur.

Een Botoxbehandeling vermindert de spierspanning in het voorhoofd. Zodra de spanning in het voorhoofd verdwijnt of vermindert, worden de voorhoofdsrimpels minder duidelijk en in sommige gevallen verdwijnen ze helemaal.

Kraaienpootjes en lachrimpels

Als je lacht, dan verschijnen er aan de buitenzijden van de ogen fijne lijntjes. Na verloop van tijd kunnen er rimpeltjes naast de ogen ontstaan die niet meer wegtrekken. Deze lachrimpels worden ook wel kraaienpootjes genoemd. Veel mensen vinden deze rimpels storend en willen daar iets aan doen. Een behandeling met de spierontspanner Botox zorgt ervoor dat de oorspronkelijke uitdrukking weer in het gezicht terug komt. De kraaienpootjes naast de ogen zullen zachter zijn wanneer het gezicht in een neutrale stand staat. Het resultaat is een natuurlijk ogend en verjongd gezicht.

Wenkbrauwlift

Sommige mensen krijgen na verloop van tijd een trieste en vermoeide blik, terwijl ze niet triest of vermoeid zijn. Dit is meestal het gevolg van het veelvuldig gebruiken van de wenkbrauwen, waardoor ze lager zijn gaan hangen. Verder kan de oorzaak genetisch zijn en natuurlijk het ouder worden. Door middel van een botox behandeling wordt er een kleine hoeveelheid Botuline Toxine geïnjecteerd vlak onder de wenkbrauwen. De wenkbrauwen ontspannen en komen iets omhoog. Doordat de wenkbrauwen niet meer zo laag hangen ontstaat er een frisse en ontspannen oogopslag.

Deze behandeling kan ook worden ingezet wanneer de wenkbrauwen asymmetrisch van elkaar in het gezicht staan. Met een botox injectie kan de asymmetrie worden opgeheven en ontstaat er een natuurlijke vorm van het gezicht.

Gummy smile en tandvleeslach

Een lach waarbij het tandvlees bloot komt te liggen noemt men een ‘gummy smile’. Dit is meestal aangeboren en al op jonge leeftijd zichtbaar, maar het kan ook ontstaan in de loop der jaren door een te grote spanning in de spier die de lip optrekt. Mensen met een ‘gummy smile’ schamen zich er vaak voor en proberen het te verbergen door minder te lachen of een hand voor de mond te houden. Dit heeft tot gevolg dat lachen krampachtig overkomt.

Een Botoxbehandeling kan de te grote spierspanning in balans brengen. De spieren van de lip staan minder gespannen waardoor het tandvlees minder zichtbaar zal zijn. Het is afhankelijk van de ernst van het probleem in hoeverre een botox behandeling voldoende is om de ‘gummysmile’ te verhelpen. Eventueel kan de botox behandeling gecombineerd worden met een filler behandeling om de lip iets meer volume te geven. Zo is er tijdens het lachen ook minder tandvlees zichtbaar doordat er meer lipvolume blijft.

Laag hangende mondhoeken

Sommige mensen hebben een sombere gezichtsuitdrukking terwijl ze zich niet somber voelen. Dit kan komen doordat de mondhoeken naar beneden zijn gaan hangen. Mondhoeken kunnen gaan hangen door het veelvuldig aanspannen van de spieren of door volumeverlies in het gezicht. Bij sommige mensen is het aangeboren, bij anderen ontstaat het tijdens het verouderingsproces.

Het effect van de laag hangende mondhoeken is dat het gezicht ontevreden, somber of chagrijnig overkomt. Bovendien kunnen er rimpels langs de mondhoeken ontstaan doordat de huid rondom de mondhoeken slapper is geworden. Dit probleem is gemakkelijk te behandelen met Botox. De mondhoeken zullen na een injectie weer subtiel omhoog krullen waardoor er een tevreden, vriendelijk en gelukkige uitstraling ontstaat.

Tandenknarsen

Tandenknarsen is een probleem waar vele mensen mee te maken hebben. Tandenknarsen wordt ook wel bruxisme genoemd en kan diverse oorzaken hebben. Er ontstaat een knarsend geluid door het schuiven van de tanden en de kiezen over elkaar. Dit veroorzaakt slijtage aan de tanden en kiezen dat erg pijnlijk kan zijn. Bovendien kunnen er andere klachten, zoals gezichts- of hoofdpijn ontstaan.

Het tandenknarsen is eenvoudig te verhelpen met een Botoxbehandeling. Door de spierontspanner verslapt de kauwspier en ontspant de kaak. Het tandenknarsen zal minder worden of zelfs stoppen. In de meeste gevallen wordt het middel in de grote kauwspier gespoten. In een meer ernstige situatie wordt er gekeken of een behandeling van een andere kauwspier nodig is.

Overmatig transpireren

Overmatig transpireren wordt ook wel hyperhidrosis genoemd. Het overmatig zweten ontstaat meestal in de puberteit. Iemand kan dan zomaar gaan zweten zonder dat daar aanleiding voor is. Bovendien is er vaak sprake van een te veel aan zweet dat vrijkomt. Overmatig transpireren kan je onzeker en angstig maken. Het overmatig zweten heeft een negatieve invloed op het dagelijks functioneren. De kledingkeuze is bijvoorbeeld afhankelijk van het zweten en ook iemand een hand geven kan al veel stress opleveren.

Botox wordt gebruikt om overmatige activiteit van zweetklieren (in de oksels) te reduceren en daarmee transpiratie te verminderen. Een Botox behandeling kan in dezelfde sessie gecombineerd worden met een filler.

Omdat de Botox slechts plaatselijk wordt toegepast, kan het lichaam haar warmte nog wel kwijt via andere zweetklieren in het lichaam. Overmatig zweten kan op verschillende plekken in het lichaam voor problemen zorgen. De gebieden die behandeld kunnen worden zijn de oksels en het voorhoofd..

Spierspanningshoofdpijn

Er zijn vele oorzaken te noemen van hoofdpijn. Daarnaast zijn er verschillende typen hoofdpijn, waarvan spierspanningshoofdpijn een veelvoorkomende vorm is. Dit type hoofdpijn ontstaat doordat er continue spanning op het hoofd staat door het aanspannen van de spieren. Deze pijn gaat soms gepaard met pijn in de nek en schouders. Er zijn verschillende oorzaken voor spierspanningshoofdpijn, maar spanning, stress en/of een verkeerde werkhouding zijn de meest voorkomende.

Een behandeling die de spieren ontspant kan zorgen voor verlichting. Door het injecteren van Botox zullen de spieren ontspannen die zijn verbonden aan de schedel. Het resultaat is minder spierspanningshoofdpijn.

Face slimming

Face Slimming is een populaire botox behandeling waarmee de vorm van het gezicht in model wordt gebracht. Met deze behandeling wordt Botox in de spieren in het gezicht geïnjecteerd zodat deze spieren minder gespannen staan. Bij het injecteren in de juiste spieren ontstaat er een slankere vorm van het gezicht, de zogenoemde v-vorm. Het gezicht krijgt als het ware een slankere lijn waardoor er een jeugdige uitstraling ontstaat. De Face Slimming methode wordt vaak toegepast bij mensen met een forse, hoekige kaaklijn. Ook als iemand van nature bolle wangen heeft, kan Botox een aantrekkelijke oplossing zijn. De wangen gaan minder bol staan en jukbeenderen worden geaccentueerd.

Neuspunt liften

Veel mensen willen een oplossing voor een hangende neuspunt zonder dat ze naar de plastisch chirurg moeten. Met de leeftijd kan de neuspunt naar beneden gaan staan. Dit komt doordat er een spiertje verantwoordelijk is voor het naar beneden trekken van de neus.

Door de spanning in dat spiertje weg te nemen met Botox, zal de neuspunt weer omhoog komen. Deze behandeling kan echter alleen uitgevoerd worden als er niet eerder een operatie aan de neus heeft plaatsgevonden. In dat geval kunnen bloedvaten anders lopen en bestaat er een kans dat er een bloedvat wordt geraakt tijdens de behandeling.

Bunny lines

Bunny Lines zijn rimpeltjes hoog naast de neus die worden veroorzaakt door de neusspier. De lijntjes komen meestal tevoorschijn bij lachen of bij het optrekken van de neus en tegen de zon inkijken. Soms komen de lijntjes ook tevoorschijn bij het praten. Wanneer er Botox in de neusspier wordt geïnjecteerd, kan de neus minder goed opgetrokken worden. De vorming van lijntjes wordt daarmee tegengegaan of verzwakt.

Decolleté en hals

De lijnen in de hals en decolleté verergeren naarmate je ouder wordt. De oorzaak hiervan is voornamelijk dat de huid in dat gebied verouderd. Dit proces kan door verschillende factoren worden versneld, zoals roken en veelvuldige blootstelling aan de zon. De huid is minder elastisch en wordt slap. Rimpels in het decolleté en de hals kunnen gemakkelijk worden verminderd met Botox. De slappe halslijnen of ook wel (de “kalkoennek”) verminderen doordat de halsspier zich ontspant. Dit wordt ook wel de nefertiti behandeling genoemd.

Wat kost een Botox behandeling?

De kosten van een Botox behandeling zijn afhankelijk van de te behandelen zones en hoe sterk de Botox is.

1 Zone

€ 150

2 Zones

€ 260

3 Zones

€ 360

Gummy smile ('tandvleeslach')

€ 120

Overmatig zweten

€ 450

Tandenknarsen

€ 325

Migrainebehandeling

€ 150

GRATIS CONSULT

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw uiterlijk die natuurlijke verjonging en verfrissing te geven.

De Botox behandeling

Ik werk met zowel Vistabel® van Allergan als met Bocouture® van Merz. Dit zijn de twee grootste marktleiders op het gebied van Botox, fillers en andere medisch esthetische producten. Tijdens de botox behandeling wordt er met een heel klein naaldje wat vloeistof met daarin het eiwit in de spier ingespoten. Het wordt meestal beschreven als speldenprikjes die niet erg pijnlijk zijn. Het totale consult duurt minimaal dertig minuten, waarbij er genoeg tijd wordt genomen voor uitleg en nazorg.

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvend consult jouw wensen bespreken, eerlijk bekijken of deze haalbaar zijn en kijken of er contra-indicaties zijn voor de behandeling. Zo wordt er altijd gevraagd naar de medische voorgeschiedenis en gebruik van eventuele medicatie. Vervolgens wordt een persoonlijk plan opgesteld. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw uiterlijk die natuurlijke verjonging en verfrissing te geven.

STAP 1 - Vrijblijvend consult

De cosmetisch arts zal vragen of je enkele keren boos, fronsend en heel verbaasd wilt kijken. Op deze manier kan de arts goed zien in welke spiertjes het probleem zit.

STAP 2 - Uitvoeren van de behandeling

De vooraf bepaalde plaatsen worden geïnjecteerd met kleine hoeveelheden botox oplossing. Met een fijne naald wordt het in de spiertjes onder de huid gespoten. Meestal worden er tussen de 5 en 10 injecties gegeven. Na het injecteren is de behandeling voltooid. Het resultaat zal na enkele weken optimaal zijn.

STAP 3 - Nazorg

De cosmetisch arts zal vragen of je enkele keren boos, fronsend en heel verbaasd wilt kijken. Op deze manier kan de arts goed zien in welke spiertjes het probleem zit.

STAP 4 - Het resultaat van de behandeling

Botox werkt binnen 2 tot 7 dagen na de behandeling. Het maximale resultaat is na 2 weken optimaal zichtbaar. Dit zijn gemiddelde resultaten en kunnen verschillen per persoon. Na iedere behandeling wordt er een (na)controle ingepland. Bij de (na) controle wordt het uiteindelijke definitieve resultaat beoordeeld. De arts zal nagaan of de spieren ontspannen zijn en dus of de behandeling geslaagd is. Voor het uiteindelijk gewenste resultaat is soms een (gratis) kleine touch-up nodig. Na een eerste behandeling werkt Botox ongeveer 3-4 maanden. Dit is o.a. afhankelijk van het aantal eenheden dat is toegediend en de eigenschappen van uw lichaam. Na meerdere behandelingen kan het aanhouden tot ruim 6 maanden.

Verschillen en overeenkomsten tussen Botox en fillers

Overeenkomsten

Zowel Botox als fillers bevatten vloeistoffen die door middel van injecties in het te behandelen gebied worden gespoten. Beide behandelingen worden vaak toegepast om rimpels en ouderdomsverschijnselen tegen te gaan. De werking van beide behandelingen is tijdelijk.

Botox Fillers

Werking

Verlamming van spieren

Herstellen van verloren volume

Werkzame stof

Botuline toxine

Hyaluronzuur

Duur behandeling

Circa 15 minuten

Circa 15 tot 30 minuten

Duur werkzaamheid

3 Tot 5 maanden

9 Tot 24 maanden

Vooral toegepast voor

  • Fronsrimpels
  • Voorhoofdsrimpels
  • Kraaienpootjes
  • Gummy smile
  • Ingevallen wangen
  • Wallen
  • Rimpels rond de mond
  • Lippen opvullen
  • Opvullen jukbeenderen

Verschillen

Botox kan worden ingezet om rimpels te verzachten die zijn veroorzaakt door het samentrekken van spieren. Het eiwit Botuline toxine verlamt de zenuwen die de spieren aansturen, waardoor de spieren verslappen en rimpels worden gladgetrokken. Het verzacht fronsrimpels en laat beginnende lijntjes verdwijnen. Bovendien zorgt Botox ervoor dat rimpels minder snel kunnen ontstaan doordat de spieren niet meer voortdurend worden aangespannen. Naast de esthetische toepassingen, wordt Botox ook ingezet bij verschillende medische indicaties zoals overmatig zweten, tandenknarsen en hoofdpijn.

Fillers bieden uitkomst bij het herstellen van verloren volume in je gezicht. Fillers creëren namelijk meer volume op de plekken waar dat nodig is. De huid in het gezicht oogt minder slap en hangt minder. Daarnaast helpen Fillers om de contouren van het gelaat te accentueren. Anders dan Botox, verslappen de spieren niet.

Wanneer wordt een Botox behandeling afgeraden?

In bepaalde situaties is het verstandig om een Botoxbehandeling nog even uit te stellen. In andere situaties is een Botox behandeling om veiligheidsredenen in het geheel niet mogelijk. Een arts zal daarom altijd vragen naar je medische gegevens zoals medicatiegebruik en ziekten.

Botox tijdens en rondom de zwangerschap

Botox therapie wordt niet toegepast bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Over de gevolgen van een Botox behandeling tijdens de zwangerschap is niet veel bekend. Uit voorzorg wordt daarom geadviseerd om tijdens en rondom de zwangerschap geen Botox behandeling te ondergaan.

Er zijn natuurlijk situaties denkbaar waarin de vrouw niet wist dat ze zwanger was ten tijde van een Botox behandeling. Dat is niet direct een reden om in paniek te raken. Onderzoek bij de mens naar het gebruik van Botox heeft geen nadelige effecten laten zien op het ongeboren kind. Dit onderzoek had echter slechts betrekking op een beperkt aantal zwangerschappen. Daarom wordt geadviseerd om geen Botox behandeling te ondergaan ten tijde van de zwangerschap.
In de periode dat de vrouw borstvoeding geeft, wordt geadviseerd om nog even te wachten met het ondergaan van een Botox behandeling. In Nederland wordt ervan uitgegaan dat een vrouw vier weken moet wachten met het geven van borstvoeding nadat ze is behandeld. Op het moment dat de vrouw borstvoeding geeft, zou ze dus vier weken gestopt moeten zijn voordat ze een behandeling kan ondergaan.

Botox in combinatie met bepaalde geneesmiddelen

Botox wordt niet toegepast in combinatie met het gebruik van bepaalde medicatie. Sommige geneesmiddelen kunnen het effect van Botox namelijk versterken zoals bepaalde spierverslappers. Er wordt daarom altijd gevraagd naar je medicatiegebruik voor de behandeling start. Ook tijdens radiotherapie wordt het niet aanbevolen om Botox te gebruiken.

Botox in combinatie met contra-indicaties

Bij bepaalde contra-indicaties wordt Botox niet gebruikt. Sommige spierziekten vallen onder de contra-indicaties waarbij een Botox behandeling geen optie is. Daarnaast wordt het sterk afgeraden om Botox in te spuiten wanneer er een infectie op de plaats van injecteren zit.

Risico’s en bijwerkingen van botox

Bij de behandeling met Botox zijn weinig tot geen bijwerkingen bekend. Botulinetoxine wordt sinds de jaren ’60 toegepast, zowel voor medische behandelingen als cosmetische doeleinden. Gezien de jarenlange ervaring, de miljoenen mensen die er inmiddels mee behandeld zijn en het uitgebreide wetenschappelijk onderzoek dat is verricht naar botulinetoxine, kunnen de behandelingen veilig worden aangeboden.

Lokaal kan een Botox behandeling leiden tot zwelling of roodheid wat binnen een half uur verminderd. Soms ontstaat er een blauwe plek of beurs gevoel, welke binnen 3 dagen verdwijnen. Als er teveel botox op de verkeerde plaatsen wordt ingediend kan dit leiden tot een onnatuurlijk resultaat. Onze werkwijze is altijd uiterst voorzichtig en bij twijfel wordt er liever eerst minder botox gebruikt, dan (te)veel. Botox is alleen giftig in zeer hoge concentraties, net zoals bijvoorbeeld bij overdosering van paracetamol.

Afhankelijk van de plaats van de injecties, kunnen de volgende bijwerkingen ontstaan:

Bijwerking Oorzaak en duur

Blauwe plekken

Deze ontstaan op de plekken waar de huid geïnjecteerd is en verdwijnen doorgaans binnen drie tot vijf dagen.

Bloeduitstortingen

Kunnen ontstaan doordat een bloedvaatje is geraakt en verdwijnt binnen één week.

Verhoogde activiteit van andere spiertjes

De functies van de uitgeschakelde spieren wordt overgenomen door omliggende spiertjes waardoor deze actiever worden.

Hoofdpijnklachten

Soms ontstaat er hoofdpijn na de behandeling die kort daarna vanzelf weer verdwijnt.

Klein bultje

Dit bultje ter grootte van een muggenbult ontstaat op de geïnjecteerde plek. Het bultje verdwijnt meestal snel weer.

Tijdelijke uitschakeling van ooglid spiertjes

De spiertjes die het ooglid omhoog trekken kunnen tijdelijk worden uitgeschakeld. Het gevolg is dat er tijdelijk een hangend ooglid ontstaat.

Botox wordt zowel in de media als in de volksmond vaak verward met fillers. Hoewel beide producten worden gebruikt om rimpels te verzachten, zijn de verschillen groot. Het werkingsmechanisme van deze twee producten is namelijk geheel anders.

Botox leidt tot verminderde spieractiviteit en zo tot minder rimpels. Fillers kunnen worden toegepast om de gezichtscontour te herstellen bij verlies van onderhuids weefsel.

Veelgestelde vragen over Botox

Waar moet ik op letten na de behandeling? 

Eerste uur: niet volledig plat gaan liggen (om spreiding van Botox te voorkomen)

Eerste 48 uur: wrijf of masseer het behandelde gebied niet. Dep de huid na het wassen voorzichtig droog met een zachte handdoek. Vermijd overmatig gebruik van alcohol en make-up (evt licht camoufleren van blauwe plek kan 2 uur na de behandelingen). Vermijd inspannende activiteiten waaronder sport, sauna en UV-licht om Botox afbraak te voorkomen.

Wat kost Botox?

De kosten van een Botox behandeling zijn afhankelijk van de te behandelen zones en hoe sterk de Botox is.

Wat is Botox crème?

Sinds enkele jaren is er een crème op de markt die hetzelfde effect beloofd als een inwendige Botoxbehandeling.

De werkzame ingrediënt van de Botox creme is spilanthol. Dit stofje komt van de Acmella Oleracea plant. Dit stofje staat bekend om zijn verdovende eigenschappen. Wanneer de crème op de huid wordt aangebracht zullen de bovenste spiervezels ontspannen.

Het voordeel is dat men de crème zelf kan aanbrengen. Bovendien is het effect kortdurend, omdat de werking van de crème verdwijnt wanneer het is verwijderd of weggeveegd. Het nadeel is dat de crème de sterke spieren moeilijk kan beïnvloeden. De krachtige spieren zoals de wenkbrauw spier en de voorhoofdspieren, zijn moeilijk te bereiken met een crème. Voor de meest hardnekkige rimpels en lijnen is de Botox creme dus geen vervanging van een Botox injectie.

GRATIS CONSULT

Zeer korte wachttijden
Persoonlijke aandacht
Natuurlijk resultaat

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw uiterlijk die natuurlijke verjonging en verfrissing te geven.

Of bel onze kliniek in Rotterdam

010 - 321 61 05

VERGELIJKBARE BEHANDELINGEN

Met een Belkyrabehandeling kunnen we het probleem van een te volle onderkin aanpakken. Deoxycholinezuur wordt met een injectie in het vetweefsel gespoten die de vetcellen kapot maken. De vetcellen kunnen daardoor geen vet meer opnemen waardoor het volume van de onderkin afneemt.

Fillers bieden uitkomst bij het herstellen van verloren volume in je gezicht. Fillers creëren namelijk meer volume op de plekken waar dat nodig is. De huid in het gezicht oogt minder slap en hangt minder. Daarnaast helpen fillers om de contouren van het gelaat te accentueren en om rimpels te verzachten.

De Profhilo anti-aging behandeling zorgt voor een boost van de huid. De lichaamseigen stof Hyalironzuur zet de huid aan tot actie waardoor de huid zichzelf zal herstellen. De textuur en de conditie van de huid wordt zichtbaar verbeterd en huidverslapping wordt aangepakt. Het resultaat is dat de oorspronkelijke vorm en stevigheid van het gelaat weer terugkomt.