CHEMISCHE PEELING

Vanaf € 79

Vermindert zonschade, pigmentvlekken, zwangerschapsmasker (melasma), littekens, acne, een doffe huid, grove poriën, fijne lijntjes en rimpels.

Of bel onze kliniek in Rotterdam

Zeer korte wachttijden
Persoonlijke aandacht
Natuurlijk resultaat
Resultaat chemische peeling

Wat doet een chemische peeling?

Een chemische peeling stimuleert celvernieuwing, verheldering van pigment en de productie van collageen en elastine. Een chemische peeling is een medische procedure waarbij een hoge concentratie zuur wordt gebruikt voor exfoliatie en stimulatie van de huid. Afhankelijk van het type zuur (o.a. glycolzuur, salicylzuur, kojinezuur, melkzuur, TCA of fenol) kan een chemische peeling oneffenheden verminderen. Denk aan hyperpigmentatie, zonschade, pigmentvlekken, zwangerschapsmasker (melasma), acne, littekens, een doffe huid, grove poriën, fijne lijntjes en rimpels. Het resultaat: een frisse en stralende huid.

Optimaal resultaat van een chemische peeling

Het resultaat van een peeling is bij iedereen anders. Om het meest optimale resultaat te bereiken adviseren wij een peeling behandeling altijd aan in kuurverband. Ook is het belangrijk de huid voor te bereiden met de juiste huidverzorgingsproducten. De huid kan dan geleidelijk wennen aan het gebruik van zuren. De peeling behandeling kan op die manier nog veiliger en effectiever worden uitgevoerd.

 

Resultaat na chemische peeling

GRATIS CONSULT

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw huid in perefecte conditie te brengen en houden.

Waarom gebruik je een peeling?

Een chemische peeling kan in veel gevallen een effectieve behandeling zijn. Uit ervaring weten wij dat een chemische peeling effectief is bij het verminderen van zonschade, pigmentvlekken, zwangerschapsmasker (melasma), littekens, acne, een doffe huid, grove poriën, fijne lijntjes en rimpels. Daarnaast kan een chemische peeling helpen bij het verbeteren van de huidhydratatie.

Wat kost een chemische peeling?

De kosten van een behandeling zijn afhankelijk van de ingrediënten die worden gebruikt. Bij Kliniek Dokter Robert kunt u terecht voor diverse chemische peelings. In onderstaand overzicht vind u de mogelijkheden en bijbehorende prijzen:

Dermaceutic peelings

Dermaceutic Maskpeel

€ 100

Dermaceutic Milkpeel

€ 100

Dermaceutic Cosmo peel

€ 170

Dermaceutic mela peel forte

€ 200

Dermaceutic Cosmo peel forte

€ 495

SkinCeuticals peelings

SkinCeuticals Gel peel

€ 79

SkinCeuticals Micro peel

€ 89

SkinCeuticals Pigment balancing peel

€ 120

GRATIS CONSULT

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw huid in perefecte conditie te brengen en houden.

Dit houdt een chemische peeling behandeling in

Een behandeling met een chemische peeling begint met het reinigen, tonifiëren en ontvetten van de huid. De specialist brengt vervolgens zorgvuldig de chemische peeling vloeistof aan. Indien nodig worden ook onzuiverheden verwijderd. Aan het eind van de peeling behandeling wordt de huid altijd verzorgd met een hydraterende crème en een zonbescherming.

Dermaceutic Maskpeel 

De Dermaceutic Maskpeel is een peeling bestaande uit 30% glycolzuur en 2% salicylzuur. De Dermaceutic Maskpeel is zeer geschikt voor de vette huid, huid met acne en grove poriën, aangezien de peeling zorgt voor een vermindering van talg. De peeling heeft een minimale downtime: de hersteltijd na de behandeling is kort. Voorafgaand aan de Dermaceutic Maskpeel is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden met de juiste producten. Tijdens het consult wordt besproken welke producten het best passen bij jouw huid.

Dermaceutic Milkpeel 

De Dermaceutic Milkpeel is peeling bestaande uit 50% glycolzuur, 10% melkzuur en 4% salicylzuur, gericht op het verkrijgen van een meer stralende en homogene teint. De peeling stimuleert de opperhuid, zorgt voor meer doorlaatbaarheid en draagt zo bij aan een verbeterde conditie van de huid. De peeling is geschikt voor de behandeling van acne, fijne lijntjes en een doffe teint. De peeling heeft een minimale downtime: de hersteltijd is dus relatief kort. Voorafgaand aan deze peel is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden met de juiste producten. Tijdens het consult wordt besproken welke producten geschikt zijn voor jouw huid.

Dermaceutic Cosmo peel

De Dermaceutic Cosmo peel is een peeling met TCA, die zeer geschikt is voor het verbeteren van de huid met fijne lijntjes, rimpels, acnelittekens en lentigo solaris. Afhankelijk van de sterkte van de peel, staat er voor de behandeling een hersteltijd van 3-7 dagen. Na de peeling kunt u tijdelijk roodheid, zwelling en/of schilfering in het behandelde gebied ervaren. Voorafgaand aan deze peel is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden met de juiste producten. Tijdens het consult wordt besproken welke producten geschikt zijn voor jouw huid.

Dermaceutic Cosmo peel forte

De Dermaceutic Cosmo peel forte is een peeling bestaande uit 20% TCA, 10% fenol en 10% glycolzuur. De peeling is geschikt voor de behandeling van rimpels, sterke huidveroudering en acnelittekens. De hersteltijd na een Dermaceutic Cosmo peel forte behandeling is 7-14 dagen. Na de peeling ontstaat er doorgaans roodheid, zwelling en vervelling. Voorafgaand aan deze peel is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden met de juiste producten. Tijdens het consult wordt besproken welke producten geschikt zijn voor jouw huid.

Dermaceutic Mela peel 

De Dermaceutic Mela peel is een peeling bestaande uit 5% resorcinol, 10% melkzuur, 5% citroenzuur, 4% kojinezuur en 4% arbutine. De peeling is geschikt voor het verminderen van melasma en hyperpigmentatie. De hersteltijd na een Dermaceutic Mela peel forte behandeling is doorgaans minimaal. Voorafgaand aan deze peel is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden met de juiste producten. Tijdens het consult wordt besproken welke producten geschikt zijn voor jouw huid.

Skinceutical Gel peel

De SkinCeuticals Gel peel is een peeling bestaande uit 20% glycolzuur en 10% melkzuur. De peeling zorgt voor een beter gehydrateerde, frisse en stralende huid. Het is onder andere geschikt voor de behandeling van rosacea, een gevoelige en verouderde huid. De hersteltijd na een behandeling met SkinCeuticals Gel peel is doorgaans minimaal.

SkinCeuticals Micro peel 30

De SkinCeuticals Micro peel 30 is een peeling met 30% glycolzuur en glycerin. De peeling is geschikt voor een gecombineerde huid of een normale tot droge huid. Het zorgt voor een mooie glow en bevordert de huidconditie. Deze behandeling is geschikt voor cliënten met een indicatie zoals acne, hyperpigmentatie, melasma of een verouderde huid.

SkinCeuticals Pigment Balancing peel

De SkinCeuticals Pigment Balancing peel is een peeling met 40% glycolzuur, 10% citroenzuur, 27% vitamine C en 4% melkzuur. De peeling zorgt voor het verhelderen en stabiliseren van pigment. Daarnaast heeft de peeling een exfoliërende en stimulerende werking. De behandeling is daarmee geschikt voor een gecombineerde of normale tot vette huid, waarbij er sprake is van de indicatie acne, hyperpigmentatie, melasma of huidveroudering.

Nazorg

Na de peeling is de huid vaak wat gevoeliger dan normaal. Om de huid optimaal te laten herstellen is het van groot belang om de eerste 24 uur na de behandeling extra voorzichtig te zijn. Stel daarom een hete douche, een bad, een saunabezoek of een bezoek aan het zwembad uit. Ook is het van belang om niet aan de behandelde huid te krabben. Het harsen of epileren van het behandelde gebied wordt eveneens afgeraden tijdens de behandelkuur.

Om de kans op pigmentvlekken te verminderen, mag de huid voor minimaal twee weken niet worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Breng dagelijks zorgvuldig een UV-bescherming aan van SPF30 of hoger (vergeet het gebied rond de ogen niet). Dit advies geldt ook in de winter en op bewolkte dagen. Op zonnige dagen moet minstens elke twee uur opnieuw een UV-bescherming worden aangebracht om het behandelde gebied te beschermen. Blijf de huid te allen tijde goed hydrateren in de dagen na de peeling behandeling.

Wat is het verschil tussen een peeling en een scrub?

Een peeling en een scrub hebben hetzelfde doel. Ze verwijderen namelijk allebei dode huidcellen met een nieuwe, gladde huid als resultaat. Toch is een peeling niet hetzelfde als een scrub.

Niet alleen de substantie waarmee de huid wordt behandeld is anders, maar ook de werking. Zo is een peeling ingrijpender omdat de bovenste huidlaag behandeld wordt met zuren. Dit brengt altijd een klein risico met zich mee. Daarom is het belangrijk dat de behandeling wordt uitgevoerd door een huidspecialist. Met een peeling behaal je dan ook zichtbaar betere resultaten dan met een scrub.

Wanneer wordt een chemische peeling afgeraden?

Voordat je een chemische peeling ondergaat, beoordeelt een arts jouw huid. Soms is het namelijk beter om een peeling behandeling uit te stellen of wordt een chemische peeling zelfs afgeraden. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer je last hebt van een zeer gevoelige huid of wanneer je in verwachting bent. Een ervaren arts zal je altijd een betrouwbaar advies geven, waardoor je zeker bent dat het voor jou veilig is om een behandeling te ondergaan.

Peeling bij huidziekte

Een chemische peeling wordt vaak afgeraden als je last hebt van een huidziekte, zoals bijvoorbeeld psoriasis of eczeem. Ook wanneer je een auto-immuunziekte hebt, kan een chemische peeling worden afgeraden.

Peeling tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding wordt een chemische peeling afgeraden. Eventuele complicaties die tijdens of na de behandeling zouden kunnen optreden, zijn namelijk moeilijker te behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Na deze periode ben je uiteraard weer van harte welkom.

Peeling in combinatie met medicijnen

Bij het gebruik van bepaalde medicijnen zoals prednison of antibiotica, wordt een peeling afgeraden. Ook als je recent radiotherapie hebt ondergaan, wordt een chemische peeling afgeraden. De behandelend arts vraagt daarom vóór de behandeling altijd naar het medicatiegebruik van een cliënt. De verstrekte informatie wordt vertrouwelijk behandeld en uitsluitend gebruikt om jouw behandeling veilig te laten verlopen.

Peeling in combinatie met contra-indicaties

Bij bepaalde contra-indicaties (waaronder ook enkele huidziektes) is het niet mogelijk om een chemische peeling te ondergaan. Daarnaast wordt het afgeraden om voor een peeling te kiezen in het geval van een infectie. Ook wanneer je een actieve herpesuitbraak in je gezicht hebt (bijvoorbeeld een koortslip), is het beter om de peeling even uit te stellen.

Risico’s en bijwerkingen van een chemische peeling

Kliniek Dokter Robert maakt uitsluitend gebruik van veilige ingrediënten voor de peelings. Een chemische peeling is dan ook een veilige behandelmethode. Desalniettemin bestaat er altijd een klein risico op bijwerkingen. Zo kan de huid na de behandeling rood, droog of geïrriteerd zijn en kun je jeuk of een trekkerig gevoel aan de huid krijgen. In sommige gevallen kunnen patiënten last krijgen van zogenaamde postinflammatoire hyperpigmentatie, oftewel donkere littekens die zijn ontstaan doordat de huid licht beschadigd is. In de meeste gevallen gaan deze plekjes vanzelf weer weg.

Om de kans op bijwerkingen te minimaliseren is het van groot belang dat je gedurende twee weken na de behandeling voorzichtig met de huid omgaat. Volg daarom altijd de adviezen vanuit de kliniek op. Na elke behandeling dienen minimaal de volgende leefregels in acht te worden genomen:

  • Smeer de huid dagelijks in met een zonnebrandcrème (minimaal SPF30). De huid kan namelijk sneller verbranden of in een uiterst geval juist nieuwe pigmentvlekken ontwikkelen.
  • Vermijd eventueel irriterende huidproducten. De huid is na de behandeling extra gevoelig. Tijdens het consult krijgt u advies over de juiste huidverzorgingsproducten.
  • Een bezoek aan de zonnebank, sauna of het zwembad wordt na de behandeling afgeraden. Ook met een hete douche of warm bad kunt u beter even wachten. Het beste is om dit pas te hervatten zodra de huid volledig is genezen.

GRATIS CONSULT

Zeer korte wachttijden
Persoonlijke aandacht
Natuurlijk resultaat

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw huid in perefecte conditie te brengen en houden.

Of bel onze kliniek in Rotterdam