Couperose behandeling

Vanaf € 79

Of bel onze kliniek in Rotterdam

Zeer korte wachttijden
Persoonlijke aandacht
Natuurlijk resultaat

Wat is couperose?

Couperose is een esthetisch vervelend huidprobleem, waarbij sprake is van een onschuldige roodheid in het gelaat, decolleté of de hals. Als gevolg een (permanente) verwijding van kleine bloedvaten vlak onder de huid ontstaat er een kenmerkende vlammende roodheid. Kliniek Dokter Robert pakt tijdens een couperosebehandeling de oorzaak van deze roodheid aan en brengt de huid weer tot rust.

Waardoor ontstaat couperose?

De kenmerkende symptomen van couperose kunnen om talloze redenen ontstaan. Over het algemeen ontstaan couperose klachten vaker bij vrouwen dan bij mannen. Een van de redenen hiervoor is dat vrouwen door de jaren heen vaker hormonale veranderingen doormaken, zoals bij een zwangerschap of tijdens de menopauze. Het ontstaan van couperose klachten kan daarnaast te wijten zijn aan onder meer:

 • Verzwakte vaatwanden als gevolg van ouderdom, hoge bloeddruk of erfelijke aanleg
 • Veelvuldig gebruik van crèmes of zalven met corticosteroïden
 • Andere huidaandoeningen waaronder rosacea, eczeem en psoriasis
 • Kwetsbare huidconditie (o.a. zeer droge of gevoelige huid)

GRATIS CONSULT

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw huid in perfecte conditie te brengen en houden.

Welke behandelingen helpen couperose te verminderen?

Om couperose doelgericht en effectief te kunnen behandelen, neemt Kliniek Dokter Robert voor iedere cliënt uitgebreid de tijd. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult luistert huidtherapeut Dena naar jouw wensen en klachten en kun je al jouw vragen stellen. Huidtherapeut Dena geeft je daarna een eerlijk en realistisch advies over de behandelmogelijkheden in de kliniek.

IPL-behandeling tegen couperose

Lichtflitstherapie (IPL) is zeer doeltreffend bij roodheid door couperose. De lichtflitsen bereiken de juiste bloedvaatjes zonder de gezonde omliggende huid te beschadigen. De rode bloedcellen (hemoglobine) in de behandelde vaatjes zetten de energie uit de lichtflitsen om in warmte. Na enkele weken ruimt het lichaam de verhitte vaten op natuurlijk wijze op, waardoor de roodheid verdwijnt.

Microneedling behandeling tegen couperose

Tijdens een microneedling behandeling kan een huidprobleem als couperose zeer gericht worden aangepakt. Huidtherapeute Dena roteert de SkinPen die is voorzien van steriele micronaalden over de aangedane huid, waardoor het natuurlijk herstelproces van de huid wordt gestimuleerd. Dankzij de gecontroleerde werking van de SkinPen kan de huidtherapeut zeer precies en veilig de juiste vaten behandelen.

Chemische peeling bij couperoseklachten

Een chemische peeling is een effectieve behandeling die tot diep in de huid doordringt. De huidtherapeut bepaalt op basis van het huidtype, de klachten en wensen welke peeling het beste resultaat oplevert. Bij couperoseklachten zorgt een chemische peeling onder meer voor een zichtbare vermindering van de roodheid en een verbetering van de algehele huidstructuur.

Welk resultaat levert een couperosebehandeling op?

Na de behandeling

Binnen enkele dagen tot een week na de eerste couperosebehandeling verminderen de ergste klachten en is een duidelijke huidverbetering merkbaar. Na 4-6 weken is het definitieve resultaat van de couperose behandeling zichtbaar. Het lichaam heeft deze tijd nodig om de behandelde vaatjes op te ruimen. Aan het eind van het behandeltraject is de huid rustiger, egaler en sterker.

5 tips voor optimaal herstel na een couperosebehandeling

 1. Direct na de behandeling → huid koelen bij (lichte) zwelling en roodheid
 2. Tijdens de eerste 48 uur → vermijd warmte (douche/bad, sauna) en intensieve inspanning
 3. Tot 5 dagen na de behandeling → behandelde huid niet scrubben, stomen of masseren
 4. Eerste 4 weken na de behandeling → blootstelling aan UV-licht en warmte vermijden
 5. Gebruik uitsluitend geschikte verzorgingsproducten geadviseerd door onze huidtherapeute

Hoeveel kost een couperosebehandeling?

Een couperose behandeling kost meestal tussen de € 80 en € 200. De precieze prijs voor een couperosebehandeling kan tijdens een gratis vrijblijvend consult worden vastgesteld. Huidtherapeute Dena beoordeelt dan hoeveel behandelingen er precies nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. De totale kosten zijn daarnaast afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Wordt een couperosebehandeling vergoed door de zorgverzekering?

De kosten voor een couperose behandeling worden niet vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed. Wel is bij enkele zorgverzekeraars een (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk vanuit het aanvullend pakket. Houd er rekening mee dat zorgverzekeraars voorwaarden kunnen stellen aan een vergoeding voor couperosebehandelingen, zoals een medische indicatie.

GRATIS CONSULT

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw huid in perfecte conditie te brengen en houden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig bij couperose?

Het aantal behandelingen dat nodig is om de huid weer gezond en stralend te maken, hangt onder meer af van de ernst van de couperose klachten en de algehele conditie van de huid. Voor blijvende vermindering van couperose klachten zijn meestal 3-4 behandelingen vereist met een interval van 4 weken.

Wanneer is een couperosebehandeling niet mogelijk?

Om te zorgen dat de couperose behandeling zonder complicaties verloopt, is het belangrijk om met onderstaande contra-indicaties rekening te houden. Een contra-indicatie houdt in dat het voor jouw eigen gezondheid beter is om de couperose behandeling uit te stellen of om de couperose klachten met een andere behandeling te verlichten. Kliniek Dokter Robert denkt hierover graag met je mee.

 • Diabetes (suikerziekte)
 • Pacemaker en/of hartkwalen
 • Zwangerschap
 • Koortslip
 • Eczeem

Veelgestelde vragen

Is een couperose behandeling pijnlijk?

Een couperose behandeling is voor de meeste mensen geen pijnlijke ervaring. Tijdens een couperose behandeling kan hooguit wat ongemak ervaren worden door lichte prikjes en wat warmte in de huid. De ervaren intensiteit van de korte prikjes is vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid aan schiet.

Is een couperose behandeling ook mogelijk met een donkere huid?

Een couperose behandeling met IPL werkt beter op een lichte dan op een donkere huid. Bij een donkerdere huid wordt namelijk een deel van de energie uit de lichtflitsen geabsorbeerd door pigment. Als gevolg hiervan worden de verwijde bloedvaten minder goed bereikt. Tijdens een gratis huidanalyse kan huidtherapeut Dena bepalen of een couperose behandeling bij jou mogelijk is.

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea?

Couperose Rosacea

Meest voorkomende klachten:

 • Zichtbare roodheid (diffuus of lokaal)
 • Verdikking huid

Meest voorkomende klachten:

 • Diffuse roodheid
 • Bultjes (met puskop)
 • Kleine puistjes
 • Zwelling

Klachten zijn vaak stabiel

Vaak wisselende en plotselinge klachten

Geen ontsteking van de huid

Ontstekingsreactie van de huid

Rosacea kan gepaard gaan met couperose

Hoe zijn (nieuwe) couperoseklachten te voorkomen?

 • Bescherm de huid het hele jaar door tegen UV-licht (dag- of zonnebrandcrème met SPF 30+)
 • Gebruik uitsluitend huidverzorgingsproducten die geschikt zijn voor jouw huidtype
 • Vermijd het gebruik van crèmes, make-up, shampoo en/of wasmiddel met parfum
 • Couperoseklachten kunnen verergeren door stress, roken, alcohol, pittig eten en warmte
 • Drink dagelijks voldoende water

Is een verwijzing van de huisarts nodig voor een couperose behandeling?

Voor een couperosebehandeling bij Kliniek Dokter Robert is geen verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig. Je kunt met deze huidaandoening altijd terecht voor een huidverbeterende behandeling.

GRATIS CONSULT

Zeer korte wachttijden
Persoonlijke aandacht
Natuurlijk resultaat

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw huid in perfecte conditie te brengen en houden.

Of bel onze kliniek in Rotterdam