FILLERS

Vanaf € 275

HERSTEL VAN VOLUME, HUIDVERBETERING EN EEN NATUURLIJK, STRALEND RESULTAAT

Of bel onze kliniek in Rotterdam

Zeer korte wachttijden
Persoonlijke aandacht
Natuurlijk resultaat

Wat zijn fillers?

Fillers zijn onderdeel van de zogenoemde groep van injectables; dat is een verzamelnaam voor alle behandelingen met producten die met een naald in de huid worden gebracht. Fillers zorgen voor opvulling van de huid voor meer volume en herstel van gezichtscontouren. Fillers stimuleren de collageen aanmaak en vullen de huid op waardoor rimpels verdwijnen en volume wordt teruggegeven aan het gezicht. Fillers zorgen voor huidverbetering. Fillers kunnen worden gebruikt in het gehele gezicht, maar de meest behandelde gebieden zijn de liquid facelift, jukbeenderen, lippen en kaaklijn. Het eerste effect is snel zichtbaar doordat de fillers rechtstreeks in de huid gespoten worden. Het uiteindelijke effect zal zichtbaar zijn ongeveer 4 weken na de behandeling.

De effecten van een behandeling met een filler verdwijnen in de loop der tijd. Fillers die gebruikt worden bij Kliniek Dokter Robert zijn dus altijd tijdelijk van aard. De duur van de werking verschilt echter per persoon en is bovendien afhankelijk van het soort filler dat is gebruikt.

Resultaten van een filler behandeling

Een filler behandeling bij Dokter Robert zorgt voor een natuurlijk uitziend resultaat dat past bij jouw uitstraling.

 

GRATIS CONSULT

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw uiterlijk die natuurlijke verjonging en verfrissing te geven.

Soorten Fillers

Er zijn verschillende soorten fillers op de markt gebracht voor de behandeling van rimpels en volumeverlies. Bij Kliniek Dokter Robert werken we met onderstaande soorten:

Radiesse

Radiesse is een filler die bestaat uit een gel welke is opgebouwd uit water en calciumhydroxyapatiet. Dit zijn natuurlijke mineralen die ook voorkomen in tanden en botten waardoor de fillers volledig afbreekbaar zijn, het zijn dus lichaamseigen stoffen. De gel van Radiesse wordt binnen drie maanden door het lichaam afgebroken, waarna de mineralen in de gel vrijkomen en dus gaan zorgen voor huidverstrakking waardoor het effect van de fillers bij de meeste mensen 15 tot 18 maanden aan zal houden. Radiesse fillers stimuleren de collageenaanmaak en tegelijkertijd heeft het een liftend effect op de huid. De huid wordt er dus voller van en voelt steviger aan.

Radiesse is een zeer effectief en veilig middel dat o.a. wordt gebruikt voor volumeherstel in het gezicht. Ook wordt Radiesse gebruikt voor verstrakking van de huid door stimulatie van o.a. collageenaanmaak. Radiesse is het meest geschikt voor gebieden ter hoogte van de jukbeenderen, voor volumeherstel in de wangen, en voor het creëren van een duidelijke kaaklijn.

Belotero

Belotero is een hyaluronzuur, een lichaamseigen stof, die volledig afbreekbaar is. Belotero is een hyaluronzuur filler dat een natuurlijk resultaat geeft die lang aanhoudt. Belotero is één van de bekendste en meest veilige filler die op de markt is gebracht. Afhankelijk van de gekozen behandeling, houden de effecten van Belotero 9 tot 12 maanden aan.

De cosmetisch arts zal altijd aan de hand van een gesprek met jou bepalen welke behandeling het best aansluit bij jouw klachten en wensen. Welke soort fillers er worden gebruikt is afhankelijk van de behandeling en jouw wensen.

Mogelijkheden en toepassingen van Fillers

Lipvergroting

De lippen spelen niet alleen een cruciale rol bij het spreken, ze hebben ook een sensuele rol. De mond en lippen zijn vaak het eerste waar we naar kijken. Het zijn echte blikvangers. De lippen kunnen na verloop van tijd volume verliezen waardoor de balans in het gezicht wordt verstoord. Een subtiele opvulling van de lippen geeft een heel natuurlijk resultaat. Bovendien geven stevige en volle lippen je een jeugdige en frisse uitstraling.

Rokerslijntjes

De verticale lijntjes boven de mond worden de rokerslijntjes genoemd. Deze rokerslijntjes ontstaan door het veelvuldig samentrekken van de spieren rondom de mond in combinatie met veroudering. Deze lijnen ontstaan niet alleen bij mensen die roken. Ook niet-rokers kunnen te maken krijgen met de zogenoemde rokerslijntjes. De rimpels en lijntjes rond de mond kunnen er voor zorgen dat je er ouder uit ziet dan je daadwerkelijk bent. Een ander probleem is dat make-up niet goed meer blijft zitten en uitloopt. Met een filler kunnen de lijntjes eenvoudig worden verzacht.

Kincorrectie

Ben je niet tevreden met de vorm van je kin? Heb je een kleine kin, een kin met putjes of wil je gewoon je gezichtscontouren accentueren? Met behulp van fillers kan de kin in de juiste proporties worden vormgegeven. De juiste hoeveelheid fillers worden op precies de juiste plaats ingespoten om de kin meer volume te geven.

Neus-lippenplooi

De neus-lippenplooien zijn de lijnen die van de mondhoeken naar de neusvleugels lopen. Tijdens het verouderingsproces worden deze plooien steeds dieper en duidelijker zichtbaar. Het zorgt voor een vermoeide of verdrietige uitdrukking. Met een vulmiddel kunnen deze lijnen op een mooie manier worden verzacht.

Liquid Facelift

Heb je van nature een minder uitgesproken gezichtscontour of zijn de contouren door de jaren heen afgevlakt? Met behulp van fillers worden de gezichtscontouren geaccentueerd. De V-vorm van het gezicht zal door de lift meer opvallen. Ook zullen de neus-lippenplooi en marionetlijnen minder zichtbaar zijn. De contouren van het gezicht worden sterker en de kaaklijn lijkt optisch smaller.

Wangen opvullen

Volle wangen geven het gezicht schoonheid en een jeugdige, zachte uitstraling. Ingevallen wangen ontstaan door veel stress, vermoeidheid en veroudering. Wanneer je last hebt van ingevallen wangen, dan zie je er vermoeid of soms zelfs ongezond uit. Om er weer stralend en gezond uit te zien is het mogelijk om de wangen op te vullen met fillers. De wangen worden opgevuld met tijdelijke fillers, waarbij er rekening wordt gehouden met de oorspronkelijke contouren van je gezicht.

Wallen- / traangootbehandeling

Wallen en donkere kringen onder de ogen kunnen als storend worden ervaren. Je ziet er vermoeid en gespannen uit. De donkere kringen en wallen onder de ogen ontstaan door volumeverlies en vocht. Door dat gebied op te vullen met fillers, herstelt het volume in het traangootje. Er ontstaat een uitgeruste en jeugdige blik.

Misvattingen over fillers

Fillers zijn permanent

Van oorsprong hebben fillers een medisch doel. Ze waren bedoeld om de natuurlijke lichaamsvormen te herstellen na bijvoorbeeld een chirurgische ingreep. Inmiddels worden fillers voor het overgrote deel gebruikt voor cosmetische doeleinden. Door de hyaluronzuurgel onder de huid te spuiten, geeft dit steun, creëert het volume en trekt het daar vocht aan en houdt dat vast. Zo worden kuiltjes, rimpels en/of volumeverlies opgevuld. Tegenwoordig worden permanente fillers niet meer in Nederland gebruikt. Sinds 2015 is het gebruik van permanente fillers zelfs verboden, tenzij ze worden gebruikt voor medisch-reconstructieve doeleinden. Bij Kliniek Dokter Robert worden uitsluitend tijdelijke fillers gebruikt.

De werkzame stof (hyaluronzuur) in hedendaagse fillers is een lichaamseigen stof en afbreekbaar. Na een aantal maanden is de stof volledig door het lichaam afgebroken. Het effect van de fillers blijft echter tot wel 12 maanden zichtbaar.

Het resultaat is onnatuurlijk

Ben je bang voor onnatuurlijk grote lippen, overdreven jukbeenderen of een gespannen gezichtsuitdrukking? Bij Kliniek Dokter Robert waken wij hier te allen tijde voor. We gebruiken liever een subtiele dosering voor een natuurlijk resultaat, dan dat we te veel gebruiken. Er kan namelijk altijd nog meer filler worden geplaatst op een later moment als dit gewenst is. De cosmetisch arts kijkt bij het toepassen van fillers naar je gezicht, de verhoudingen en je natuurlijke contouren. De dosering en het behandeladvies worden daarop aangepast. Hoeveel filler er gebruikt zal worden, verschilt dus per persoon. Het uitgangspunt is altijd een natuurlijk en passend resultaat.

Er ontstaan bulten onder de huid

Het toepassen van fillers is zowel een esthetische als een technische uitdaging. De arts moet naast een goede injectietechniek, ook de anatomie en de esthetiek van het gezicht heel goed begrijpen. Daarnaast is het belangrijk dat de arts voldoende kennis heeft van de verschillende soorten fillers. De ene filler is de andere niet. De ene filler is bijvoorbeeld veel minder vloeibaar dan de andere. Het lift de huid meer op, maar het veroorzaakt ook sneller bulten zwelling. De fillers die worden gebruikt door Kliniek Dokter Robert geven een zacht resultaat en veroorzaken geen bulten.

De arts zal in overleg met jou kijken welke filler het beste past bij het resultaat dat je wilt bereiken. Ook de hoeveelheid filler die gebruikt wordt, wordt altijd in overleg bepaald, zodat het resultaat natuurlijk oogt en past bij jouw gezicht.

Wat kost een filler behandeling?

De kosten van een filler behandeling zijn afhankelijk van het soort behandeling.

Traangootjes, vanaf

€ 375

Lipcontour en lipvolume, vanaf

€ 275

Jukbeenderen accentueren, vanaf

€ 375

Kaaklijn accentueren, vanaf

€ 375

Handverbetering, vanaf

€ 375

Radiesse behandeling, vanaf

€ 495

Liquid facelift, vanaf

€ 750

GRATIS CONSULT

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw uiterlijk die natuurlijke verjonging en verfrissing te geven.

Overeenkomsten en verschillen tussen Fillers en Botox

Fillers worden vaak ten onrechte verward met Botox. Hoewel Botox en fillers beide worden gebruikt om rimpels te verminderen en een jonger en frisser uiterlijk te bereiken, zijn het toch twee totaal verschillende middelen. Het werkingsmechanisme van beide producten is namelijk verschillend.

Overeenkomsten

Zowel fillers als botox zijn zogenaamde injectables. Ze bevatten vloeistoffen die door middel van injecties in de huid worden gespoten. Een ander overeenkomst is dat beide producten tijdelijk van aard zijn. De effecten verdwijnen dus in de loop der tijd.

Verschillen

Fillers worden, zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt om de huid op te vullen. Botox is daarentegen geen opvulmiddel, maar het blokkeert het signaal van de zenuwuiteinden naar de spieren waardoor die niet meer kunnen aanspannen en de huid rust zal krijgen. Hierdoor zullen bestaande lijnen verzachten en werkt het ook preventief. Anders dan bij botox, verslappen de spieren met fillers niet. De werkzame stof van Botox is Botuline Toxine, een stof dat wordt geproduceerd door bepaalde bacteriën. Botuline Toxine is een giftige stof, dat voor het gebruik als Botox dusdanig is verdund, dat het veilig te gebruiken is. Fillers bestaan meestal uit Hyaluronzuur, een lichaamseigen stof dat volledig afbreekbaar is.

Fillers voor mannen

Steeds meer mannen weten de weg naar de cosmetische kliniek te vinden. Filler behandelingen voor mannen nemen steeds meer in populariteit toe. Fillers zijn uitermate geschikt voor het aanpakken van specifieke probleemzones. Mannen kiezen er vaak voor om de kaaklijn aan te scherpen of om een vermoeide indruk (traangootjes b.v.) te verhelpen. s.

Verschil in behandeling tussen mannen en vrouwen

De behandeling op zichzelf is voor mannen niet anders dan voor vrouwen. Daarentegen is bepaalde anatomie en de spieropbouw bij mannen wel anders dan bij vrouwen. De cosmetisch arts heeft goede kennis nodig van de anatomie en esthetiek van mannen om een natuurlijk resultaat te creëren. Laat je daarom vooraf goed inlichten door de arts.

Het voornaamste verschil in de behandeling zit hem dus meestal in de dosering en de plaatsing van de fillers. Ook kan de arts ervoor kiezen om voor mannen een andere soort filler te gebruiken dan voor vrouwen.

Wat zijn de risico’s en complicaties van Fillers?

Kliniek Dokter Robert maakt uitsluitend gebruik van wetenschappelijk onderzochte en dus veilige fillers.

Roodheid, lichte zwelling en een beurs gevoel op de prikplaatsen zijn normale bijwerkingen tijdens en kort na de behandeling. Deze klachten verdwijnen meestal binnen enkele uren tot een paar dagen. Indien er blauwe plekken zijn ontstaan, dan zijn deze meestal binnen 1 à 2 weken weer verdwenen.

Wij voeren geen behandeling uit indien je ergens een actieve ontsteking in je lichaam hebt. De locatie van de ontsteking maakt daarbij niet uit. Heb je bijvoorbeeld griep of een blaasontsteking, dan adviseren wij om de behandeling ongeveer 1 maand na het einde van de ontsteking uit te laten voeren (mits de ontsteking dan genezen is).

Tevens bestaat er zoals bij elke ingreep een zeer klein risico op infectie. Vanwege de professionele en hygiënische manier van werken bij Kliniek Dokter Robert is de kans hierop nihil, dit is dan ook nog nooit voorgekomen bij ons.

Veiligheid en nazorg

Om bijwerkingen zoveel mogelijk te voorkomen wordt je door de cosmetisch arts zoveel mogelijk voorgelicht over de nazorg.

Zo mogen behandelde plekken zeker 2 weken niet gemasseerd worden. In principe is het niet mogelijk dat fillers verschuiven, maar uit voorzorg is het verstandig om de gebieden niet te masseren gedurende deze periode. Bovendien is het niet verstandig om in de eerste 2 weken na de behandeling in een sauna te gaan zitten of onder de zonnebank te gaan liggen. Verder adviseren wij om de eerste 48 uur na de behandeling niet teveel alcohol te nuttigen. De injectiepunten kunnen dan gaan ontsteken, gaan opzwellen, of er ontstaan blauwe plekken. Daarnaast kan er dan geen garantie worden gegeven op het eindresultaat van de behandeling.

Wij vragen altijd aan onze patiënten hoe tevreden zij met de behandeling en de resultaten zijn. Mochten er problemen zijn, dan zijn wij altijd bereikbaar. Bovendien is het altijd mogelijk om zonder extra kosten weer terug te komen voor een gesprek en een eventuele nabehandeling.

Wanneer wordt een Filler behandeling afgeraden?

Soms is het verstandig om een behandeling met fillers nog even uit te stellen. In andere situaties is een dergelijke behandeling helemaal niet mogelijk. De cosmetisch arts zal daarom altijd vragen naar je medische gegevens.

Fillers tijdens en rondom de zwangerschap

Omdat er nog onvoldoende onderzoek is gedaan naar het gebruik van fillers tijdens de zwangerschap, wordt het afgeraden om fillers te zetten tijdens en rondom de zwangerschap. Ditzelfde geldt voor de periode waarin borstvoeding wordt gegeven. In principe zijn er geen negatieve effecten bekend, maar uit voorzorg zullen wij dus geen patiënten behandelen die zwanger zijn (of dit op korte termijn willen worden) en patiënten die borstvoeding geven.

Andere contra-indicaties bij fillers

Als je kort geleden een laser- of peeling behandeling bent ondergaan (in de laatste 2 weken voor de behandeling), zullen wij geen injectable behandeling uitvoeren. Ook als je een koortslip, griep of andere infectie/ontsteking hebt zullen we je vragen de afspraak en behandeling uit te stellen.

Permanente fillers

Indien er in het verleden permanente fillers zijn gebruikt, dan is het niet mogelijk om het gebied nogmaals te behandelen. Het kan zelfs zo zijn dat de aanwezigheid van permanente fillers op een andere plek in het lichaam een bezwaar kan zijn om een injectable behandeling uit te laten voeren. Indien deze situatie zich voordoet zal de arts dit uitgebreid met je bespreken. Dit geldt overigens niet als er tijdelijke fillers gebruikt zijn. In dat geval kan een behandeling desgewenst herhaald worden.

De filler behandeling

STAP 1 - Vrijblijvend en gratis intakegesprek

Een behandeling bij Kliniek Dokter Robert begint altijd met een gratis intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek worden jouw wensen, verwachtingen en de mogelijkheden besproken. Na een uitgebreid consult wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld door de cosmetisch arts.

STAP 2 - De behandeling

Voordat er wordt gestart met een filler behandeling, zal de cosmetisch arts foto’s maken voor in jouw medisch dossier. Daarin staat ook welke filler er is gebruikt, zodat je kunt teruglezen wat en hoeveel er precies in jouw lichaam geïnjecteerd is. Vervolgens zal de arts de te behandelen gebieden op de huid aftekenen. Een behandeling duurt tussen de 15 en 30 minuten. Dit is met name afhankelijk van het soort behandeling dat wordt uitgevoerd. Wanneer je kiest voor een behandeling die het gehele gezicht lift (liquid facelift), dan duurt het gemiddeld een half uur. Kies je alleen voor een lip filler, dan duurt het meestal niet langer dan 15 minuten.

Hoewel de meeste behandelingen niet als pijnlijk worden ervaren, verschilt de pijnbeleving per individu. Bepaalde delen in het gezicht zijn wel gevoeliger voor pijn, zoals de lippen. In dat geval volstaat een plaatselijke verdoving d.m.v. bijvoorbeeld emla crème of een tandartsverdoving.

STAP 3 - Na de behandeling

Ga de eerste twee weken na een behandeling niet naar een sauna, zonnebank en vermijd directe blootstelling aan de zon. De eerste twee weken na een behandeling raden we je af om naar een schoonheidsspecialist te gaan. Daarnaast adviseren wij om de eerste drie uur na de behandeling geen make-up aan te brengen. Drink de eerste 2 dagen na een behandeling ook niet teveel alcohol. Uiteraard mag er na de behandeling paracetamol gebruikt worden indien dit wenselijk is.

STAP 4 - Het resultaat van de behandeling

Wij vinden het belangrijk dat we een natuurlijk en passend resultaat kunnen garanderen. De fillers die in onze kliniek worden gebruikt, zijn uiterst veilig en creëren een natuurlijke verjonging van de huid door de collageenstimulatie. De cosmetisch arts houdt bovendien rekening met de natuurlijke vormen van het gezicht.

Tijdens en kort na de behandeling
  • Roodheid en zwelling van de huid
  • Een beurs gevoel op de prikpunten
30 minuten - enkele dagen na de behandeling
  • De zwelling, roodheid en eventuele blauwe plekken trekken langzaam weg
  • De eerste paar uren geen make-up aanbrengen
  • 1 à 2 dagen de plekken niet masseren
1 - 2 weken na de behandeling
  • zonnebaden, zonnebanken, sauna en schoonheidsspecialist worden afgeraden
6-12 maanden na de behandeling
  • De werking van de filler neemt af

Onze filler kliniek in Rotterdam centrum

Medische veiligheid nemen wij bij onze filler kliniek in Rotterdam centrum uiterst serieus. Kliniek Dokter Robert werkt alleen met fillers van hoogwaardige kwaliteit, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat deze veilig gebruikt kunnen worden. Ook vinden we het belangrijk dat er een natuurlijk resultaat ontstaat dat past bij jouw uitstraling. De fillers die worden gebruikt door Dokter Robert zijn daarom altijd van tijdelijke aard.

Dokter Robert hecht bovendien veel waarde aan persoonlijke aandacht voor zijn cliënten. Elke behandeling start daarom met een professioneel advies en het opstellen van een persoonlijk behandelplan. Tijdens en na de behandeling is Kliniek Dokter Robert altijd bereikbaar voor vragen of advies. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een behandeling bij onze filler kliniek in Rotterdam centrum? Plan dan een gratis en vrijblijvend consult (t.w.v. €75) of bespreek je wensen met Dokter Robert in een gratis video consult!

GRATIS CONSULT

Zeer korte wachttijden
Persoonlijke aandacht
Natuurlijk resultaat

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw uiterlijk die natuurlijke verjonging en verfrissing te geven.

Of bel onze kliniek in Rotterdam

VERGELIJKBARE BEHANDELINGEN

Met een Belkyrabehandeling kunnen we het probleem van een te volle onderkin aanpakken. Deoxycholinezuur wordt met een injectie in het vetweefsel gespoten die de vetcellen kapot maken. De vetcellen kunnen daardoor geen vet meer opnemen waardoor het volume van de onderkin afneemt.

Botox kan worden ingezet om rimpels te verzachten die zijn veroorzaakt door het samentrekken van spieren. Botox verzacht fronsrimpels en laat beginnende lijntjes verdwijnen. Bovendien zorgt botox ervoor dat rimpels minder snel kunnen ontstaan. Ook kan botox worden ingezet tegen overmatig zweten onder de oksels of tegen tandenknarsen en hoofdpijn.

De Profhilo anti-aging behandeling zorgt voor een boost van de huid. De lichaamseigen stof Hyalironzuur zet de huid aan tot actie waardoor de huid zichzelf zal herstellen. De textuur en de conditie van de huid wordt zichtbaar verbeterd en huidverslapping wordt aangepakt. Het resultaat is dat de oorspronkelijke vorm en stevigheid van het gelaat weer terugkomt.