IPL behandeling

Vanaf € 79

UITERST EFFECTIEF BIJ HUIDPROBLEMEN ZOALS ACNE, DIFFUSE ROODHEID, COUPEROSE, WIJNVLEKKEN, ROSACEA EN OPPERVLAKKIGE PIGMENTVLEKKEN.

Of bel onze kliniek in Rotterdam

Zeer korte wachttijden
Persoonlijke aandacht
Natuurlijk resultaat

Wat houdt een IPL behanding in?

IPL staat voor Intense Pulsed Light en wordt ook wel lichtflitstherapie genoemd. Een IPL-behandeling is uiterst effectief bij huidproblemen zoals acne, diffuse roodheid, couperose, wijnvlekken, rosacea en oppervlakkige pigmentvlekken. Ook wordt een IPL-behandeling vaak toegepast voor lichaamsontharing. Een IPL-behandeling kan bovendien bijdragen aan huidverbetering. De IPL-techniek gebruikt een breed spectrum aan licht en beschadigt de omliggende huid niet.

Tot wel 90% haarreductie met IPL-behandelingen

Bij behandelingen met IPL worden haarzakjes kapot gemaakt met een lichtontharingsapparaat, zodat er in het haarzakje geen nieuwe haar kan ontstaan. Om optimaal resultaat te behalen is het nodig om meerdere keren een IPL-behandeling te ondergaan. Haar groeit namelijk in 3 verschillende fases: groeifase, rustfase en overgangsfase. Door over een langere periode IPL-behandelingen te ondergaan, zal aan het eind van het behandeltraject 80 tot 90% van de ongewenste haargroei of overbeharing verdwenen zijn.

Effectieve aanpak bij huidproblemen

Bij Kliniek Dokter Robert wordt IPL-therapie regelmatig gebruikt om huidproblemen te behandelen. Elk huidprobleem vraagt om een ander behandeltraject, waarbij rekening gehouden wordt met de conditie van de huid en de ernst van de huidaandoening. De huidtherapeut van Kliniek Dokter Robert past IPL onder meer toe bij de behandeling van onderstaande huidproblemen en -aandoeningen. Plan een persoonlijk consult en ontdek of een IPL-behandeling voor jouw huid een geschikte oplossing biedt!

Acne (veroorzaakt door een huid

Een IPL-behandeling kan uitkomst bieden als je veel last hebt van acne. Bij acne is er sprake van een ontstekingsreactie doordat talgklieren verstopt raken en bacteriën zich in rap tempo vermenigvuldigen. Een behandeling met IPL is uiterst effectief bij de bestrijding van de P. Acnes-bacterie. De IPL-lichtflitsen zorgen ervoor dat de talgproductie vermindert, de huid rustiger wordt en oude littekens vervagen.

Diffuse roodheid

IPL is bijzonder geschikt om diffuse roodheid aan te pakken. Diffuse roodheid komt met name voor in de hand, rond de neus en op de wangen. Bij het ontstaan van diffuse roodheid spelen leeftijd, hormonen en erfelijkheid spelen een rol, net als de hoeveelheid blootstelling aan zonlicht. De unieke IPL-techniek maakt het mogelijk om zeer gericht fijne bloedvaatjes te behandelen. Om diffuse roodheid te verminderen raadt Dokter Robert ongeveer drie tot zes behandelingen aan.

Couperose

Couperose in het gezicht, het decolleté of op de benen kan goed worden behandeld met IPL. De warmte die door de lichtflitsen wordt afgegeven, zorgt ervoor dat het bloed in de fijne vaatjes stolt. Natuurlijke processen zorgen ervoor dat het gestolde bloed wordt opgeruimd en de roodheid al binnen 2 weken verminderd. Al na één behandeling met IPL is de zichtbaarheid van couperose sterk verminderd.

Rosacea

Of je last hebt van rosacea is vaak erfelijk bepaald en dus helaas niet te voorkomen. Gelukkig kun je rosacea wel goed laten behandelen. De huidaandoening kenmerkt zich door roodheid in het gezicht. IPL-behandelingen zorgen ervoor dat bloedvaatjes in de huid vernauwen en verminderen roodheid in het gezicht aanzienlijk. De warmte die tijdens een IPL-behandeling vrijkomt stimuleert bovendien de egalisatie van de oppervlakkige huid.

Spider naevus/spinnenkopjes

Bij Spider Naevi is er sprake van uitgezette en verwijde bloedvaatjes. Spider naevus ontstaat bij de meestal op latere leeftijd, al komt het soms ook bij kinderen voor. IPL-therapie is doeltreffend om de zichtbaarheid van spinnenkopjes te verminderen. De verwijde kleine bloedvaatjes worden verwarmd door de warmte van de lichtflitsen. Vervolgens ruimt het lichaam het gestolde bloed op, zonder dat er schade ontstaat aan de omliggende huid of bloedvaten.

Teleangiëctasieën

Intense Pulsed Light-therapie is een bewezen effectieve methode om teleangiëctasieën aan te pakken. Een typerend kenmerk van teleangiëctasieën is dat de kleine gesprongen vaatjes op de huid ‘wegdrukbaar’ zijn. Constant druk uitoefenen op de aangedane plek is natuurlijk geen optie. Afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied en de locatie op het lichaam, kan na slechts enkele IPL-behandelingen al zichtbare verbetering worden waargenomen. De lichtflitsen zijn sterk gericht op de vaatwanden en beschadigen het omliggend weefsel niet.

Wijnvlekken

Een wijnvlek is een vervelende, in het oog springende vaatafwijking van de huid. Hoewel een wijnvlek goedaardig is en dus geen kwaad kan, willen veel mensen er vanuit cosmetisch oogpunt toch wat aan laten doen. Over de jaren heen zullen de bloedvaatjes in de wijnvlek uitzetten, met als gevolg dat de wijnvlek donkerder en dikker wordt. Door lichtflitstherapie wordt dit proces een halt toegeroepen en ruimt het lichaam de behandelde bloedvaten op. De huidtherapeut van Kliniek Dokter Robert geeft bij het eerste gratis en vrijblijvende consult altijd een eerlijk advies over de te verwachten resultaten.

Depigmentatie

Pigmentvlekken verwijderen met IPL is een veelvoorkomende behandeling bij Kliniek Dokter Robert. De lichtflitsen die tijdens de behandeling worden gebruikt, breken pigmentvlekken en melasma af. Een IPL-behandeling is zeer doeltreffend bij ouderdoms- of pigmentvlekken in het gezicht, de decolleté, handen en armen. In enkele gevallen, zoals pigmentvlekken die verdikt zijn en duidelijk op de huid liggen, is nader onderzoek nodig om de effectiviteit juist in te schatten.

Post-inflammatoire pigmentatie

Bij post-inflammatoire pigmentatie is er sprake van een goedaardige verkleuring van de huid. Vaak is een rode tot bruine verkleuring waarneembaar op de plek van een eerdere ontsteking van de huid. Post-inflammatoire pigmentatie kan optreden na het verdwijnen van huidklachten zoals acne of eczeem. Voor een succesvolle IPL-behandeling van post-inflammatoire pigmentatie adviseert Dokter Robert om de huid eerst volledig tot rust te laten komen.

IPL-behandelingen voor huidverjonging

In de loop der jaren verliest de huid aan stevigheid door de verminderde aanmaak van collageen en elastine en worden fijne lijntjes zichtbaar. Een IPL-behandeling is zeer geschikt om huidveroudering tegen te gaan. Een behandeling met IPL kan helpen met het verminderen van zichtbare vaatjes en roodheid, ouderdomsvlekken en pigmentvlekken, fijne lijntjes en een slappe huid. Tijdens een IPL-behandelingen worden lichtflitsen van verschillende golflengtes gebruikt, waardoor de huid op verschillende dieptes wordt gestimuleerd om zichzelf te herstellen en te verbeteren. Het resultaat is een verbeterde conditie van het bindweefsel, een frissere uitstraling en een strakke en zachte huid.

GRATIS CONSULT

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw huid in perfecte conditie te brengen en houden.

Wat kost een IPL-behandeling

Groot gebied (hele gezicht of decolleté)

€ 199

Klein gebied (pleksgewijs)

€ 79

Middelgroot gebied (gedeelte gezicht)

€ 119

Ontharen bakkebaard / wangen / kin
/ bovenlip / bovenkant hals / onderkant hals

€ 50

Ontharen hele gezicht

€ 125

Groot gebied 3x

€ 520 (i.p.v. € 597)

Klein gebied 3x

€ 195 (i.p.v. € 237)

Middelgroot gebied 3x

€ 300 (i.p.v. € 357)

Ontharen klein gebied 6x

€ 250 (i.p.v. € 300)

Ontharen hele gezicht 6x

€ 660 (i.p.v. € 750)

Hoeveel IPL-behandeling heb ik nodig?

Hoeveel behandelingen met IPL er nodig zijn, hangt onder andere af van de plek van de behandeling. Ook is er een verschil tussen het doel van de behandeling: ontharing of een huidbehandeling. We leggen graag in een persoonlijk consult uit wat het behandeltraject exact inhoudt en na hoeveel IPL-behandelingen welk resultaat verwacht kan worden.

Soort IPL-behandeling Aantal behandelingen Frequentie

IPL-behandeling gezicht

10 tot 12

Om de 2 tot 4 weken

IPL-behandeling lichaam

8 tot 10

Om de 4 tot 12 weken

Wat is het verschil tussen IPL en lasertherapie?

Zowel IPL als lasertherapie maakt gebruik van lichtstralen om de huid te behandelen of ongewenste en irritante haargroei te verminderen. Toch zijn er wel degelijk grote verschillen tussen de behandelmethoden die goed zijn om te uit te lichten.

  • Bij IPL worden haarzakjes niet 100% verwijderd, maar is er sprake van haarvermindering. Om het zichtbare haar op de gewenste plek zo veel mogelijk te reduceren, zijn meerdere behandelingen nodig. Met lasertherapie worden haarzakjes permanent uitgeschakeld. De kans op terugkeer van haargroei is bij IPL dan ook groter dan bij een laserbehandeling.

  • IPL gebruikt licht van verschillende golflengtes, terwijl bij laserbehandeling enkel licht op één golflengte wordt gebruikt. Het licht van IPL is daardoor minder sterk, maar is tijdens de behandeling wel op een groter oppervlak werkzaam dan bij een laserbehandeling.

  • Een IPL-behandeling duurt doorgaans minder lang dan een laserbehandeling. De flitslamp die Dokter Robert gebruikt bij een IPL-behandeling maakt relatief snel ontharen mogelijk, doordat er meerdere haartjes tegelijk behandeld kunnen worden. Een laserbehandeling werkt gerichter en nauwkeuriger en duurt daardoor een stuk langer.

  • Een enkele behandeling met IPL is op zichzelf voordeliger dan een laserbehandeling. Om hetzelfde resultaat te bereiken zijn echter wel meer behandelingen nodig dan bij lasertherapie. Met de IPL-techniek zijn immers meer behandelingen nodig om dieper gelegen haarzakjes te bereiken dan bij lasertherapie.

Voor, tijdens en na de IPL-behandeling

Een arts of huidtherapeut consulteren is voor veel mensen een grote stap. Dokter Robert en de huidtherapeut nemen daarom voor iedere cliënt uitgebreid de tijd en luisteren aandachtig naar jouw klachten. Na het eerste consult stellen wij een behandelplan op maat op, waarbij rekening wordt gehouden met de conditie van jouw huid en je wensen. Om je een indruk te geven van wat een IPL-behandelingstraject bij Kliniek Dokter Robert inhoudt, leggen we je graag stap-voor-stap uit wat je te wachten staat.

Voor de behandeling

Voordat de huidtherapeut met de behandeling kan starten, wordt zorgvuldig gecheckt of je medisch geschikt bent voor een behandeling met IPL. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om tijdens een zwangerschap een IPL-behandeling te ondergaan, door de aanwezigheid van grote aantallen hormonen in je lichaam. Is het medisch verantwoord om een IPL-behandeling te ondergaan, dan is het belangrijk dat je voorafgaand aan de behandeling de huid op de juiste manier verzorgd.

  • Stop twee weken voor de behandeling met harsen, epileren en het gebruik van ontharingscrème. Om de behandeling optimaal te laten verlopen dienen haren lang te zijn. Scheer wel 1-2 dagen van tevoren.
  • Het te behandelen gebied mag twee weken voor en na de behandeling niet in contact komen met zonlicht en/of de zonnebank. Het is belangrijk om de huid bij onvermijdelijk contact met de zon altijd te beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.
  • Zwemmen, het gebruik van zelfbruiner of in de sauna gaan is tijdelijk niet mogelijk.

Tijdens de behandeling

Bij aanvang van de behandeling met IPL plaatst de huidtherapeut een geleidende, verkoelende gel op het te behandelen gebied. De verkoelende gel minimaliseert eventuele pijn tijdens de behandeling en beschermt de huid tegen oververhitting. De gel heeft geen negatieve effecten op de werking van de IPL-apparatuur.

De behandeling zorgt ervoor dat het lichaam afgescheiden pigment afbreekt. Hierdoor kan de huidskleur aanvankelijk donkerder worden dan normaal. Een aantal dagen na de behandeling met IPL zal de lichaams- of gezichtsbeharing uitblijven. De natuurlijke haargroei zal op den duur in sterk verminderde mate terugkomen. Het resultaat van de behandeling is een zachte huid die zelfs gladder is dan na het harsen.

Na de behandeling

Slechts 1 tot 2 dagen na de behandeling kun je alweer door het leven als normaal. Wel is het essentieel dat je voorzichtig bent met de behandelde huid. De ene huid heeft na de IPL-behandeling iets langer nodig om te herstellen dan de andere huid. Luister goed naar je lichaam en neem contact op met Kliniek Dokter Robert bij vragen of complicaties.

  • Na de behandeling kan in enkele gevallen huidirritatie en gevoeligheid optreden. Dit is een tijdelijk reactie van de huid op de behandeling en trekt vanzelf weer weg.
  • Na de behandeling is het belangrijk om gedurende twee weken contact met zonlicht en het gebruik van de zonnebank te mijden. Ook zwemmen, het gebruik van zelfbruiner en een saunabezoek is tijdelijk uitgesloten.
  • Bescherm de huid altijd met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Kies een veilige, professionele IPL-behandeling

Tegenwoordig zijn er van zowel grote als kleine merken IPL-ontharingsapparaten voor thuis op de markt. IPL-apparaten om thuis mee te ontharen beschikken vaak over een inferieure techniek ten opzichte van professionele apparatuur, waardoor het moeilijker, pijnlijker en risicovoller is om te ontharen. Wij gebruiken bij Kliniek Dokter Robert dan ook de professionele Minisilk IPL-machine. Er is zeer veel kennis en ervaring nodig om een IPL-behandeling veilig te laten verlopen. Dokter Robert en onze huidtherapeut beschikken over de juiste kennis en ervaring en voorzien elke cliënt bovendien van een uitgebreide en professionele voor- en nabehandeling.

Veelgestelde vragen

Ik heb een donkere huid, is IPL voor mij geschikt?

Het risico op complicaties is bij huidtypes 4-6 (donkere huid) hoger dan bij een lichtere huid. Dit komt omdat een donkerdere huid meer melamine bevat. Melamine absorbeert lichtstralen die bij IPL-therapie worden gebruikt. Er is bij een donkere huid al snel sprake van een overschrijding van de veilige, aanbevolen hoeveelheid lichtenergie die door de huid wordt geabsorbeerd. Een behandeling met IPL bij een donkere huid (huidtypes 4-6) wordt daarom afgeraden.

Ik heb een zeer lichte haarkleur, werkt IPL bij mij ook?

IPL-apparaten werken het beste op natuurlijk blond tot donkerbruin of zwart haar. Heb je van nature licht blond, grijs, wit of rood haar, dan bevat jouw haar weinig pigment. Door de kleinere hoeveelheid melanine in je haar wordt het licht dat tijdens een IPL-behandeling wordt gebruikt, niet goed geabsorbeerd. Het effect van de behandeling gaat hiermee verloren. In een enkel geval is behandeling met IPL bij mensen met natuurlijk rood haar wel mogelijk.

Is een IPL-behandeling ook geschikt voor mannen?

Zowel vrouwen als mannen hebben haargroei op het lichaam. Wel is het lichaamshaar van een man vaak wat stugger dan bij vrouwen en hebben mannen sneller last van overbeharing. Een IPL-behandeling bij mannen is dan ook met name populair in het geval van overbeharing op het boven- en onderlijf (borst, rug, armen, buik, benen). IPL-behandelingen zijn tevens geschikt voor het uitdunnen van overbeharing in het gelaat. Uiteraard is een IPL-behandeling ook geschikt voor mannen die klachten hebben van roodheid of vaatjes in het gezicht.

Wordt een IPL-behandeling door de verzekering vergoed?

In sommige gevallen kan een behandeling met IPL bij Kliniek Dokter Robert door de aanvullende verzekering worden vergoed. Dit is uiteraard afhankelijk van de aanvullende verzekering die je hebt afgesloten, maar ook van de reden van je behandeling. Een verzekeraar kan bovendien een verwijzing van een arts vragen om de medische noodzaak van de IPL-behandeling aan te tonen. Behandelingen bij cliënten die psychische problemen ondervinden van overbeharing, rosacea of vaatjes komen doorgaans in aanmerking voor een vergoeding van de verzekering.

Is een IPL-behandeling pijnlijk?

De meeste cliënten ervaren weinig tot geen pijn bij een behandeling met IPL. Uiteraard is de pijn die wordt ervaren afhankelijk van de eigen pijngrens. Zodra de lichtflitsen op de huid worden geprojecteerd, kan men een gevoel ervaren dat wordt omschreven als een ‘kleine tik’ of een elastiekje dat tegen de huid aan komt. Is de huid nog licht gebruind door de zon, dan is deze meestal gevoeliger. Dokter Robert adviseert daarom om een behandeling met IPL in dat geval uit te stellen.

GRATIS CONSULT

Zeer korte wachttijden
Persoonlijke aandacht
Natuurlijk resultaat

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw huid in perfecte conditie te brengen en houden.

Of bel onze kliniek in Rotterdam