Microneedling

Vanaf € 195

STIMULEERT VERNIEUWING VAN DE HUIDCELLEN EN ZUIVERING EN VERSTEVIGING VAN DE HUID.

Of bel onze kliniek in Rotterdam

Zeer korte wachttijden
Persoonlijke aandacht
Natuurlijk resultaat

Microneedling behandeling

Op zoek naar een bewezen effectieve cosmetische behandeling voor huidverbetering? Dan is een microneedling behandeling iets voor jou! Microneedling is een van de populairste behandelingen van het moment. Deze medische behandeling stimuleert vernieuwing van de huidcellen en zuivering, versteviging van de huid, vermindering van reliëf en een egalisering van de huidteint. Een microneedling behandeling is een zeer gewilde oplossing voor huidklachten of huidveroudering.

Wat houdt een microneedling behandeling in?

Bij een microneedling behandeling wordt op een gecontroleerde manier met hele kleine, steriele naaldjes in de huid geprikt. Tijdens de behandeling maakt de huidtherapeut van Kliniek Dokter Robert gebruik van de SkinPen, die roterend over de huid wordt bewogen. De behandeling stimuleert het natuurlijk herstelproces in de diepere lagen van de huid en bevordert de doorlaatbaarheid van de huid. Na de behandeling zal de huid hard aan de slag gaan om de ultra fijne gaatjes in de huid te herstellen. Door het natuurlijk herstelproces en de aanmaak van nieuw collageen en elastine zal de huid na een SkinPen behandeling zichtbaar strakker, steviger en jeugdiger ogen.

100% veilige microneedling behandeling

Bij Kliniek Dokter Robert wordt uitsluitend gewerkt met de nieuwste en meest geavanceerde apparatuur. Dokter Robert gebruikt de zeer veilige en medisch goedgekeurde SkinPen. De SkinPen bevat zeer fijne naaldjes van chirurgisch staal, waardoor de kans op ongewenste oppervlakkige huidbeschadigingen of andere complicaties uiterst klein is. Een ander groot voordeel van de SkinPen is de vaste, continu bewaakte naalddiepte. Hiermee ben je verzekerd dat de huid altijd op de juiste, veilige diepte behandeld wordt.

 

GRATIS CONSULT

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw huid in perfecte conditie te brengen en houden.

Microneedling kuur voor optimaal resultaat

Direct na de eerste behandeling met de SkinPen wordt het natuurlijke herstelproces van de huid geactiveerd. Hoeveel behandelingen er nodig zijn om optimaal resultaat te behalen, is onder meer afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Bij het opstellen van het behandelplan kijkt de huidtherapeut deskundig en eerlijk naar jouw huidconditie, wensen en doelen. Voor het beste resultaat adviseert de huidtherapeut een kuur van 3 tot 6 maandelijkse behandelingen. Om de huidverbetering in stand te houden is een halfjaarlijkse onderhoudsbehandeling wenselijk.

Huidverjonging stimuleren met een microneedling kuur

Een microneedling kuur is zeer populair onder cliënten die de effecten van huidveroudering tegen willen gaan. Vanaf je 25e levensjaar neemt de natuurlijke hoeveelheid collageen en elastine in de huid af. De huid wordt slapper en er ontstaan rimpels en fijne lijntjes rond de ogen, oogleden, hals, neus en decolleté. Een microneedling behandeling activeert huidcellen om zich te vernieuwen en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine in bindweefselcellen. Microneedling is bijzonder doeltreffend en werkt verstevigend, vitaliserend en hydraterend voor de verslapte en verouderde huid.

Huidproblemen effectief aanpakken met microneedling

Microneedling is zeer geschikt voor de behandeling van huidaandoeningen als littekens, striae, pigmentvlekken, grauwe huid, door de zon beschadigde huid, acne, oneffenheden en rosacea. Bij Kliniek Dokter Robert zijn we altijd resultaatgericht en stellen we voor elke cliënt een persoonlijk behandelplan op, afhankelijk van de indicatie. Bij huidaandoeningen adviseert onze huidtherapeut gemiddeld 6 behandelingen voor een langdurige verbetering van de huid. Na een microneedling kuur zal de huid nog enkele maanden zichtbaar verbeteren.

Wat kost een microneedling behandeling?

Kliniek Dokter Robert hecht veel waarde aan eerlijk en deskundig advies. Daarom starten wij alleen met een behandeling als het gewenste resultaat ook realistisch is. Om een goed beeld te krijgen van het aantal behandelingen dat nodig is en de kosten die hierbij komen kijken, biedt Kliniek Dokter Robert een gratis vrijblijvend consult (t.w.v. €75) aan. Ook geven Dokter Robert en de huidtherapeut je graag advies of meer uitleg over de behandelmogelijkheden tijdens een gratis video consult.

Onze huidtherapeut stelt voor elke cliënt een behandelplan op maat op. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van het benodigde aantal behandelingen en kunnen daardoor per cliënt verschillen.

Adviesgesprek & persoonlijk behandelplan

Gratis en vrijblijvend

Losse microneedling behandeling gezicht met SkinPen

€ 175

Microneedling kuur (3 behandlingen)

€ 465 (i.p.v. € 525)

Microneedling kuur (6 behandelingen)

€ 900 (i.p.v. € 1050)

GRATIS CONSULT

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw huid in perfecte conditie te brengen en houden.

Voor- en nazorg bij een microneedling behandeling

Een microneedling is laagdrempelig en kent weinig risico’s. Wel adviseert onze huidtherapeut om voorafgaand aan de behandeling goed voor de huid te zorgen. Dit komt het resultaat van de microneedling behandeling ten goede en bevordert het herstel. Ook goede nazorg is essentieel voor een optimaal resultaat. Onze huidtherapeut geeft gedurende het behandeltraject advies over producten die geschikt zijn voor jou en je huid.

Voor de behandeling

Staat er een microneedling behandeling op de planning, dan is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden. Beperk blootstelling aan zonlicht of de zonnebank en smeer de huid dagelijks in met zonnebrandcrème (SPF 30 of hoger).

Na de behandeling

De eerste week na de behandeling is de huid kwetsbaar en gevoelig. Daarom geven we bij Kliniek Dokter Robert na de behandelingen enkele adviezen mee. Na ongeveer 24 tot 48 uur zal de huid tot rust komen. Het eindresultaat is zichtbaar na enkele weken. Na behandeling zal de huid nog drie maanden nawerken.

  • Gebruik alleen milde producten en draag tijdelijk geen make-up. In onze webshop vind je skincare producten voor elk huidtype, enkel van hoogwaardige en innovatieve merken.
  • 1 tot 2 dagen na de behandeling ervaar je mogelijk een branderig gevoel.
  • De huid kan na de behandeling gaan schilferen. Oude huidcellen maken zo plaats voor nieuwe huidcellen. Dit is een positief teken. Vermijd zonlicht tijdens het schilferproces.
  • Je kunt een rode of gevoelige huid, lichte zwelling of rode puntje op de huid ervaren.

Voordelen van een behandeling met SkinPen

Alle microneedling behandelingen bij Kliniek Dokter Robert worden met de SkinPen uitgevoerd. De SkinPen is een kwalitatief hoogwaardig medisch hulpmiddel en is uiterst veilig in gebruik. De SkinPen is afgelopen decennia zorgvuldig ontwikkeld en kent enkele voordelen ten opzichte van andere microneedling apparaten zoals de Dermapen.

1. Voldoet aan strengste kwaliteitseisen in VS en EU

De SkinPen is als eerste en enige microneedling apparaat goedgekeurd door de toonaangevende FDA (Food and Drug Administration) in de Verenigde Staten. In Europa heeft de SkinPen een CE-markering klasse II en een ISO13485 certificaat. Deze keurmerken geven aan dat de SkinPen een veilig medisch hulpmiddel is en aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet.

2. SkinPen is geschikt voor alle huidtypen

Een van de unieke eigenschappen van de SkinPen is de brede inzetbaarheid. Ook cliënten met een donkere huid (huidtype 4-6) kunnen met de SkinPen worden behandeld. Dit is een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld de DermaPen, waarbij behandeling van huidtype 4-6 niet mogelijk is. Een microneedling behandeling met SkinPen kan bovendien het hele jaar door veilig worden uitgevoerd.

3. Slimme technologie voor beter resultaat

De SkinPen onderscheidt zich op vele vlakken van andere microneedling pennen. De SkinPen kan door ingebouwde slimme technologie bijvoorbeeld detecteren wat het optimale toerental is voor jouw huid. Heb je een stugge of dikkere huid, dan zal de SkinPen automatisch meer kracht inzetten om de gewenste diepte te bereiken. Bij een dunne huid is juist voorzichtigheid geboden en werkt een behandeling op lagere intensiteit beter. De SkinPen past zich continu aan, waardoor het comfort voor de cliënt tijdens de behandeling maximaal is.

4. Minder kans op complicaties

De SkinPen is gemaakt van de beste medische materialen, zoals chirurgisch roestvrij staal. De steriele naalden zijn - en blijven - bijzonder scherp en hard, waardoor met uiterste precisie gewerkt kan worden. De kans op complicaties, zoals littekens of postinflammatoire hyperpigmentatie, is hiermee minimaal en aanzienlijk lager dan bij andere microneedling apparatuur.

Verschil tussen microneedling en RF-microneedling

De techniek rondom microneedling is constant in ontwikkeling. Er worden dan ook veel varianten op microneedling aangeboden door dermatologen en huidklinieken, met uiteenlopende resultaten. Het is belangrijk om altijd goed te onthouden dat elke behandelmethode voor andere doeleinden ontwikkeld is. Onze huidtherapeut adviseert je graag over de beste behandeling voor jouw huid.

Microneedling Microneedling i.c.m. radiofrequentie (RF) energie

Gecontroleerde microgaatjes in de huid

Micropunties in de huid + radiofrequente energie afgegeven in de lederhuid

Stimuleert vernieuwing van huidcellen + aanmaak van collageen in bindweefselcellen

Productie van huidverbeterend eiwitten en enzymen versterkt door afgegeven warmte

Zeer geschikt voor behandeling van:
- restacné
- rode en bruine vlekjes na acné
- jonge littekens (tot 6 maanden na ontstaan)
- verminderen van grove poriën
- beginnende huidveroudering
- uitstellen van fijne lijntjes en rimpelvorming

Effectieve behandeling bij:
- littekens door acné
- onregelmatige huidtextuur
- striae
- littekens na een operatie
- littekens door brandwonden
- littekens door trauma

Voelt soms scherp aan, niet pijnlijk

Verdoving met topische anesthetica nodig

Veelgestelde vragen

Doet een microneedling behandeling pijn?

De kleine prikjes die in de huid worden gezet tijdens een microneedling behandeling zijn niet pijnlijk. Door gebruik van de SkinPen is de naalddiepte altijd gereguleerd. Voor aanvang van de behandeling wordt een crème gebruikt om de opperhuid te verdoven. De naalden van de SkinPen zijn bovendien zeer dun en scherp, waardoor de naalden vrijwel moeiteloos door de huid heen gaan.

Vergoedt de verzekering mijn behandeling?

Een microneedling behandeling valt niet onder de dekking van de basisverzekering. In de meeste gevallen wordt een cosmetische of beautybehandeling ook niet vergoed door de aanvullende verzekering. Bij enkele indicaties zoals bijvoorbeeld acne is soms wel een vergoeding mogelijk. Dit hangt uiteraard af van het verzekeringspakket waar jij voor gekozen hebt. Kliniek Dokter Robert kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden.

Kan iedereen een microneedling behandeling ondergaan?

Een microneedling behandeling kan bij bijna iedereen worden toegepast. In sommige gevallen is het echter beter om te wachten met een behandeling. Zo is het niet mogelijk om tijdens zwangerschap en het geven van borstvoeding behandeld te worden. Andere contra-indicaties zijn bijvoorbeeld actieve acne, eczeem, diabetes mellitus, huidkanker en hemofilie. Bij twijfel over geschiktheid van jouw huid, kun je bij Kliniek Dokter Robert een gratis huidanalyse aanvragen.

GRATIS CONSULT

Zeer korte wachttijden
Persoonlijke aandacht
Natuurlijk resultaat

Samen met jou zal ik tijdens een eerste gratis en vrijblijvende consult jouw wensen bespreken om zo jouw persoonlijke plan op te stellen. Aan de hand van dit plan leg ik je op een duidelijke en transparante manier uit wat de diverse mogelijkheden zijn om jouw huid in perfecte conditie te brengen en houden.

Of bel onze kliniek in Rotterdam